Honnan jön a mostanában sokat használt "MINDEN IS" kifejezés? Ki kezdte?
Figyelt kérdés
2019. szept. 24. 17:36
11/13 anonim válasza:
A férjem szavajárása ez a kifejezés. Pl. Ha látott olyan udvart ami tele volt lomokkal: "Volt ott minden. Minden IS"
A Showder klubból szedte.
12/13 Tremendus válasza:
Én külföldön élek 2016 óta, és 100%-ig biztos vagyok benne hogy előtte nem hallottam ezt így mondani. Körülbelül egy évvel ezelőttig, amióta többször is megütötte a fülemet hogy ezt a kifejezést használják a youtube-on. Nem tudom hogy honnan ered, de Pesti Srácok-os vitaműsorokban, vagy ATV-s riportokban (a két tipikus amit hallgatok yt-on) hallottam először olyan kontektusban mint "midenhez IS ért" (valaki) vagy "minden IS kapható" ...valószínűleg annyira megüti az ember fülét hogy így terjed :) nagyon érdekes a nyelv. Annakidején mikor középiskolás voltam, a "gyopár" szó terjedt el, valószíűleg Csepel környékéről. P.S.: Nem értek egyet az egyik hozzászólóval, aki azt írta hogy ehhez "egy ember nem elég". A legtöbbször elég, csak az kell hozzá hogy relatív kisebb közösségben elterjedjen előbb, tipikus lehet az iskola, egyetem ilyen szempontból! Munkahelyekazért nem, mert a felnőttek sokkal zártabb társaságban élnek, mint a gyerekek. Nagyon nagyon érdekes ezt megfigyelni, és mivel külön kerestem rá erre a gyakori kérdéseken, megnyugató hogy ez nem csak nekem tünt fel hogy van ez az új szó fordulat
13/13 winR válasza:
Nálunk bent a cégnél az egyik kolléga állandóan ezt mondja, nagyon idegesítő, de nem csak a "minden is"-t használja, hanem más összetételben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!