Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Sok szülő miért képtelen...

Sok szülő miért képtelen megtanítani a gyerekét rendesen étkezni?

Figyelt kérdés

Kényelmes, hogy nem kell ezzel sem foglalkozni? Vagy már eleve ők sem tudtak enni? Régen mintha az óvodában is odafigyeltek volna erre. Ma már gondolom nem mernek a gyereküket istenítő szülők miatt.

A már felnőtt, húszas éveikben járó fiatalok étkezési szokásai is kritikán aluliak. Nem tudják a kést használni, a villával szerencsétlenkedik a szájukba a húst vagy megfogják kézzel. Csámcsognak, nyitott szájjal esznek, szürcsölik a levest. Kezük az asztal alatt. A következő generációk így még rosszabbak lesznek...

2019. szept. 23. 12:56
1 2
 11/15 anonim válasza:
83%

Én értem amit írsz. 2 fiam van és vannak harcok az evésnél. 5 éves a nagy, a kicsi még baba. A kezüket valószínűleg azért nem teszik az asztalra mert magasabban van, mint ahogy kényelmes lenne. Ezt akkor tapasztaltam meg, mikor láttam az oviban enni, illetve egyik rokonunknál van kisebb asztal a gyerekeknek. Ott az asztalon volt a gyerek keze, a nagy asztalnál ez kényelmetlen bár folyton mondom h "kezek az asztalon". A késsel próbálkozunk, vágni még csak pl virslit tud, rántott húst letolja a tányérról vele. Még gyakorolni kell. Kenyeret kenni szépen tud. A "száj hangokat" (csámcsogás, nyammogás,stb) én sem viselem el. Bár a Férjem is csinálja néha, szóval vannak harcok. ':)

A sógornőmnél pl 11 éves a legkisebb, a nagy meg 18 múlt. Múltkor vhogy feljött a téma az étteremről. Mondta, h ő aztán nem megy a gyerekekkel étterembe, mert nem tudnak normálisan enni. Nem akartam neki mondani, hogy esetleg meg kellett volna tanítani őket. :/

Aztán a nagy ballagásán láttam, hogy tényleg alkalmatlan a család az éttermi evésre. Szomorú. Az anyósommal voltak elfoglalva, hogy "idd már a limonádét mert megmelegszik" (fél literes volt). Meg "miért nem eszed a töltött combot, pedig szereted". Pedig volt más, amit szívesebben megevett. Mindezt fennhangon adták elő, rém ciki volt.

Szóval igenis a szülőn múlik. Én igyekszem. :)

2019. szept. 28. 10:01
 12/15 anonim ***** válasza:
62%
“A villával szerencsétlenkedik a szájukba a húst”... Ööö nehari kedves, szerinted a villát mire találták ki? Csámcsogó, szürcsölő, nyitott szájú huszonévest keveset látni, 40+-osokat annál inkább. “Kezük az asztal alatt” Hol legyen? Kapaszkodjon az asztalba? Mert ugye könyökölni sem illik... Provokáló kérdésnek is szar, fuss neki újra.
2019. szept. 28. 19:29
 13/15 A kérdező kommentje:

Úgy látom kedves #11 válaszolón kívül nem sokan értették meg a kérdést és a felvetett problémát. A huszonéveseknél annyira probléma a dolog, hogy a közvetlen baráti társaságomban senki sem tud értelmesen enni.

Tudom mire használják a villát, azzal rakjuk a szánkba a falatot, amit a késsel vágunk. Én nem erről beszélek, hanem arról, amikor valaki felszúrja az egész, vágatlan húst és elkezdi úgy enni, lerágcsálni.

2019. szept. 29. 23:50
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, akkor iszonyat proli társaságod lehet, én még soha senkit nem láttam így enni, hogy az egész húst fel a villára😂 Se huszon-, sem tizenéveseknél. Lehet a társaságoddal van a baj, nem a generációval?:)
2019. szept. 30. 08:52
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem prolik, csak a liberális nevelési módszerek ezt eredményezték. Én sajnos sok ilyet láttam, ált. sulis osztálykirándulásunkon minden második osztálytársam így evett például, a szüleik hiába tudtak rendesen. Egyáltalán nem kitaláció.
2019. szept. 30. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!