Megnézzem a halottat?
Figyelt kérdés
Mamámat holnap után temetjük és nem tudom hogy megnézzem vagy sem. Mi találtunk rá én az arcát nem láttam de a bátyám igen és elmondta hogy milyen volt és ha rágondolok leginkább az a kép van a fejembe. Anya azt mondta ő megfogja nézni mert ő neki ez a megnyugvás hogy tudja mostmár minden rendbe lesz.
Nem tudom hogy megnézzem e ?
2019. szept. 1. 13:49
2/7 anonim válasza:
Én nem néztem meg egyik szerettemet se holtan, még az édesanyámat sem. Nem akartam, hogy az legyen az utolsó kép, ami megmarad nekem róla. Nem bántam meg, ma sem nézném meg őket.
3/7 anonim válasza:
Igen, mert később bánni fogod hogy nem láttad utoljára. Temetés előtt úgy rendbe hozzák az arcát, hogy egy kedves kép fog maradni benned. Nekem a nagynéném halt meg 2 éve, én is féltem megnézni, hogy ne az legyen az utolsó emlékem róla,hogy holtan fekszik a koporsóban. Ráadásul ő autóbalesetben halt, csúnyán sérült a feje és az arca is. De most már örülök hogy megnéztem és el tudtam tőle búcsúzni. A halála napján még láttam élve, alig egy héttel később temették, de olyan volt mintha már nagyon-nagyon régen láttam volna, így jól esett újra látni. A sérüléseinek meg nyoma sem volt rajta, olyan szép volt sz arca minntha élne.
4/7 anonim válasza:
Ezt te tudod.Ha úgy érzed,hogy az legyen benned az utolsó kép amig még élt,akkor ne nézd meg.
5/7 anonim válasza:
Én elgszívesebben a temetésükre se mennék el. Főleg nem bográcsoznék utána.
6/7 anonim válasza:
Na ezt a "bánni fogod"-at, azért nem kellene... Honnan a csudából tudod te, hogy ki mit fog bánni?
Én a férjemet zárt koporsóban temetettem. Nem lehetett megnézni. Nem is volt mit nézni szegényen. Aztán senki nem reklamált a családból.
7/7 anonim válasza:
Nekem megnyugvást jelentett megnézni. Ha nem javasolt a zárt koporsó, akkor tényleg olyanra készítik elő, hogy az nézhető legyen. Mintha aludna. Nem volt a látványtól rossz érzèsem, az igaz, hogy a tudat megviseli az embert, de ez is segiti a gyászfolyamatot. Nekem legalábbis így működött. Ameddig nem láttam valahogy olyan volt mintha fel sem fogtam volna, vagy nem tudtam elhinni, szembenézni a ténnyel, és ott meg muszáj volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!