Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A németek miért nem bészélnek...

A németek miért nem bészélnek magyarúl?

Figyelt kérdés
Ha a németek ide költöznek Magyarországra vagy csak itt kirándulnak, akkor miért nem szólalnak meg magyarúl? Persze ha mi magyarok megyünk németországba, és pl szeretnél vacsorázni ott, és ha nem tudod elmondani németül mit kérsz akkor éhen is halhatsz. Persze ha ők jönnek Magyarországra akkor nekünk kell tudni az ő nyelvükön. Pl étterem vagy ilyesmi. Én is megtanulok meg bárki aki kimegy egy adott országba az ottani nyelven annyit hogy szeretnék kérni ezt meg azt. Ők miért nem? Fordítva miért nem működik ez?

2019. júl. 20. 20:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
jav. *horvátul
2019. júl. 21. 22:17
 12/12 Vree ***** válasza:
100%

Meg kéne békélned veel, hogy a magyar nem világnyelv, tehát azt kivéve, ha valaki valóban ide akar bevándorolni, nincs sok haszna. Mig pl. a német, angol, francia hivatalos Uniós nyelvek, mindegyiket több országban beszélik, gazdaságilag/politikailag nagyobb súlyú országok is ezek, és hivatalos dokumentumok és irodalom megegyezéses közvetitő nyelvei.

Ha te idegen nyelvet választanál, te sem gondolom mondjuk. az ukránnal kezdenéd, mert annak aránylag kevés hasznát veszed a megegyezésesközvetitő nyelvekhez képest.

Ami pedig a turizmust illeti, nekem majd minden külföldi ismerősöm tud magyar alapkifejezéseket, még aki soha nem járt itt, de magyar származású kollégája van, udvariasságból megtanul egy pár formulát. Na én meg ennek nem látom a magyar megfelelőjét, hogy ha teszem azt indiaiakkal dolgozol akkor megtanulnák a magyar vezetők indiaiul hogy "jó reggelt" vagy hasonló.

2019. júl. 22. 01:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!