Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A németek miért nem bészélnek...

A németek miért nem bészélnek magyarúl?

Figyelt kérdés
Ha a németek ide költöznek Magyarországra vagy csak itt kirándulnak, akkor miért nem szólalnak meg magyarúl? Persze ha mi magyarok megyünk németországba, és pl szeretnél vacsorázni ott, és ha nem tudod elmondani németül mit kérsz akkor éhen is halhatsz. Persze ha ők jönnek Magyarországra akkor nekünk kell tudni az ő nyelvükön. Pl étterem vagy ilyesmi. Én is megtanulok meg bárki aki kimegy egy adott országba az ottani nyelven annyit hogy szeretnék kérni ezt meg azt. Ők miért nem? Fordítva miért nem működik ez?

2019. júl. 20. 20:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk probálkoztak elég érdekesen olvasta a Lovas szót :D
2019. júl. 20. 21:05
 2/12 anonim ***** válasza:
88%
Te egy történelem órán sem voltál érettségiig?
2019. júl. 20. 21:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Van bajod...

Szóval:

Lévén manapság az emberek viszonylag könnyen utazhatnak egyik országból a másikba, ezért ezt sokan meg is teszik. Akár üzleti útról, akár kirándulásról, nyaralásról van szó. Senkitől nem elvárható, hogy megtanuljon egy nyelvet, csak azért, mert elmegy az adott országban nyaralni. Ezen az alapon mindenkinek 10+ nyelvet kéne beszélnie.

Szerencsére ott az angol, ami világnyelv. Kultúráltabb helyeken (Magyarországon sajnos közel nem mindenhol), ha angolul szólalsz meg megértik és például egy étteremben is tudsz így rendelni, ezt meg fogják érteni jó eséllyel Németországban, Franciaországban, Horvátországban meg ahova éppen odacsöppensz. Ha magyarul beszélsz azt persze, hogy nem, lévén a világon jó ha vannak 15 millióan, akik beszélnek magyarul.

Annak, hogy Magyarországon sokan beszélnek németül történelmi okai vannak, de alapvetően elég ha angolul beszélsz.

Az már megint egy más kérdés, hogy ha valaki egy másik országban költözik. Ekkor én úgy gondolom, hogy illik megtanulni az adott nyelvet, de persze ez akár évekig is eltarthat.

2019. júl. 20. 21:22
 4/12 anonim ***** válasza:
90%
Úgy érted, hogy magyarúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúl?
2019. júl. 21. 09:08
 5/12 anonim ***** válasza:
90%
Kedves Kérdező... Gondolom senki nem tanul meg pár nap miatt egy nyelvet. Bár az más kérdés, hogy ha én hosszú ú-val írnám, a magyarul szót, inkább nem mások nyelvtudása miatt aggódnék...
2019. júl. 21. 10:07
 6/12 anonim ***** válasza:
88%
Egyrészt neked se nagyon megy a magyar, te is megtanulhatnád rendesen. Másrészt van egy világnyelv, az angol. Ha tudsz angolul szinte minden országban megértenek téged. Bár nem tudom, hogy miért a németeket emelted ki. Kb senki nem tanul meg azért magyarul, mert pár napra idejön. Te sem tanulsz meg szerintem minden olyan nyelven, amilyen országba mész, max alapkifejezeseket.
2019. júl. 21. 10:20
 7/12 anonim válasza:
49%
Amúgy igaza van a kérdezőnek! Gondolom azért a németeket emelte ki mert országszerte előfordul belőlük egyre több, ami nekem nem gond, de szerintem másoknak sem. A legtöbb német állampolgárságú személy, nyugdíjas korában itt telepedik le Magyarországon! Mert itt már dolgozniuk sem kell csak élni. Vesznek házat itt, kapnak nyugdíjat, meg amit félre raktak pénzt, azzal jól elvannak itt életük végéig. Az más dolog ha valaki csak pár napot szeretne itt tartózkodni. De ha valaki évek óta itt is lakik, annak tényleg illendő lenne megszólalni magyarul! Teszem fel, ne nekünk magyaroknak a saját országunkban kelljen már hozzájuk igazodni. Itt a balaton környékén rengeteg az itt élő német, és még csak annyit sem tudnak mondani magyarul hogy köszönöm! Pl. egy bolti eladónak nem kötelessége német nyelven visszaválaszolni a német vásárlónak! Én amikor Olaszországba mentem, elővettem a Magyar-Olasz szótáramat és úgy indultam neki. Még ha csak pár napra de akkor is. És a német vagy bármely más nemzetiségnek is lenne erre lehetősége. Csak nem él vele!
2019. júl. 21. 12:20
 8/12 anonim ***** válasza:

Nehéz nyelv a magyar, közülük azok tanulják, akik vagy magyar származásúak, vagy valami más kapcsolatuk van velünk, vagy pedig keresik a kihívást a nyelvtanulásban.

Aki ide települ, az megtanul magyarul, mert németül viszonylag kevesen beszélnek. A gyereke pedig magyar lesz.

2019. júl. 21. 16:41
 9/12 anonim ***** válasza:
Az idősek már nehezebben tanulnak, meg nem biztos, hogy úgy érzik, hogy szükségük van a nyelvre. Nyugdíjasok, az ő munkájukhoz már nem kell a nyelv. Azt nem biztos, hogy belátják, hogy jó, ha beszélgetni tudnak a szomszédjukkal. Ahol pedig sok a német, ott sok emberrel tudnak beszélgetni németül. Angol nyelvtudás talán fellelhető, de lehet, hogy berozsdált, meg eredetileg amúgy is alapfokú volt.
2019. júl. 21. 16:48
 10/12 anonim ***** válasza:

Sok magyar utazik pl. Horvátországba, vannak, akik minden évben. Nem túl sanszos, hogy ők megtanulnak Horvátul.

A német világnyelv, a magyar iskolákban a 2. leggyakoribb idegen nyelv, és sok más országban is tanítják. Ezért a németek feltételezik, hogy sokan tudnak németül. Egyébként egyáltalán nem elvárás, majdnem minden étteremben megértik az angolt is.

2019. júl. 21. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!