Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a véleményetek az elmagyaro...

Mi a véleményetek az elmagyarosodott szlávokról?

Figyelt kérdés
2019. jún. 22. 11:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmi, ugyanolyan emberek, mint akárki más.
2019. jún. 22. 12:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Pl?
2019. jún. 22. 12:03
 3/6 A kérdező kommentje:
Például a Tóth vezetéknevűek.
2019. jún. 22. 12:20
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az elmagyarosodott szlávok nem tudják magukról, hogy ők szlávok. A kérdés nem jó.
2019. jún. 22. 13:21
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A Tóth az egyik leggyakoribb vezetéknév, több száz éve jelen van. Én nem “elmagyarosodott szlávoknak” tekintem a viselőit, hanem szimpla magyaroknak.

Nekem pl. erdélyi szász és sváb felmenőim vannak, 4-5 generációval ezelőtti rokonaim magyarul sem tudtak még vagy alig, de mégsem érzem magam ettől még “elmagyarosodott németnek”. Magyar vagyok, magyar szülőkkel, magyar az anyanyelvem, itt születtem. Pont. Egyébként meg a nevemből se mondanád meg, hogy milyen a származásom, mert nem német, hanem teljesen magyar.

2019. jún. 22. 13:33
 6/6 Molyember ***** válasza:
96%
Tehát volt egy szlovák férfi, aki elvett egy magyar lányt, lett egy fiúk, aki szintén elvett egy magyar lányt, lett ezeknek is egy fiúk, aki újra egy magyar lányt vett el, és nekik is lett egy fiúk, akit Tóth Lajosnak hívnak, jelenleg 35 éves, Székesfehérváron él, van egy kutyája, szereti a búzasört, és targoncásként dolgozik két műszakban. Hogy róla mi a véleményem? Életemben nem unatkoztam még annyira, hogy véleményt fogalmazzak meg róla.
2019. jún. 22. 13:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!