Milyen nyelvet tanuljak itthon magamtól?
Amelyik tetszik. Én oroszból most fogok felsőfokúzni és tanárnak-tolmácsnak készülök belőle, nekem nagyon hasznos. A többi szláv nyelvet is elég jól megértem vele, egy egész világ nyílt ki, az oroszról, ha érdekel, tudok mesélni.
A spanyolt is imádom, Duolingo-n viszem, az nagyon egyszerű nyelvtanilag és kiejtéssel sincs semmi gond, ezek az előnyök. Európában az olasz-francia vidéken tudod csak hasznát venni a nyelvrokonság miatt, a spanyol akkor hasznos, ha Európán kívülre mész, onnantól viszont nagyon.
A németet én angol mellett feleslegesnek tartom egyrészt azért, mert 10-ből 8 német beszél angolul (még az idős turisták is), ráadásul szerintem időpocsékolás két olyan nyelvet (pl.: angol-német) megtanulni, amelyek ugyanabba a nyelvcsaládba tartoznak. De azért hasznos, a cégek is jó szemmel nézik, van lehetőség használni és politikailag is fontos nyelv az EU-ban.
A francia a diplomácia fontos nyelve, én személy szerint (ha visszatekerhetném az időt), a német helyett 3. nyelvnek a franciát választottam volna az orosz és az angol mellé (miután spanyol nem volt). A francia M.o-n keresett, bár gyakorolni nem nagyon tudod. Turisztikában jó lehet, mert általában rosszul beszélnek angolul, és (a történelmi angol-francia ellentétek miatt) nem szívesen használják, csak ha nagyon rá vannak kényszerülve. Szépen mutat egy munkavállalói önéletrajzban, nemzetközileg is jelentős. Európai Unióban az angol mellett a 2. közvetítőnyelv.
A törököt nem ismerem, meg előnyét se látom, kivéve ha ott akarsz dolgozni, vagy ha nagyon érdekel a nyelv.
Én oroszul felsőfokon, angolul közép-felső között, németül csak alapszinten beszélek. Nekem a következő nagy projekt a kínai lesz.
Te tudod, mire akarod majd használni, meg hogy melyikek érdekelnek. De szeretem az efféle dilemmákat, írj nyugodtan privátban. ;)
Most nem értem, mi döntsük el, hogy te milyen nyelvet akarsz tanulni?
A spanyolnak nem látom értelmét, nem nagyon lehet mire használni. Hiába beszélik rengetegen, elsősorban drogbandákkal elárasztott 3rd world putrik nyelve. A németet javaslom, azzal sokkal több lehetőség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!