A francia (ha a kiejtéstől eltekintünk) nagyjából hasonló nehézségű nyelv, mint az olasz?
Az olasz az elején könnyebbnek tűnik, de később egyre nehezebb.
A francia - ahogy írtad is -, a kiejtés miatt elsőre nehéz, de ha azt megszokod, könnyebben haladsz vele előre.
Mindkettőt elkezdtem tanulni, de ma már a francia tudásomból élek.
Az olaszt is megértem, beszélem is egy kicsit, de a francia kétségkívül hasznosabb.
Érdekes, hogy jellemzően olyan emberek festik le a franciát megtanulhatatlanul nehéz nyelvnek, akik vagy soha nem tanulták a nyelvet, csak borzalmas sztereotípiák élnek a fejükben annak nehézségével kapcsolatban, vagy már a max. napok alatt megtanulható kiejtésekkel szembesülve felhagytak a tanulásával (nekem az angol szavakat sokkal nehezebb rendesen kiejteni, mert közel sincsenek az angol kiejtésnek olyan jól lefektetett, megtanulható szabályai, mint a franciának).
Az olasz a franciához hasonló újlatin nyelv, nemekkel és ragozással. Talán nekünk magyaroknak egy kicsit fonetikusabb, mint a francia, de kétségtelen, hogy a franciát a munkaerőpiacon jobban fogod tudni kamatoztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!