Nekem hangzásra az orosz és a francia kicsit hasonló! Egy orosznak könnyebb megtanulni a franciát?
:D
Teljesen más a 2 nyelv, két külön világ. Legalábbis az én fülem szerint..
Egy franciának legkönnyebb más latin nyelveket megtanulni, bár én a franciát a legnehezebb latin nyelvnek tartom, a spanyol és az olasz könnyebbnek tűnik hozzá képest. Egy orosznak meg más szláv nyelveket könnyebb, hangzásban nem mindig hasonlítanak a szláv nyelvek de logikai, nyelvtani szempontból sok a közös, főleg az ukránnal van a legtöbb közös vonása az orosznak.
Bár bágyadtam pillanataimban lehet h én sem nagyon tudnék megkülönböztetni egymástól néhány nyelvet..
Én nem látok sok hasonlóságot,sőt.Igaza volt az előttem szólónak,tényleg két külön világ.Hangzásra se hasonlít,meg egyébként se. Szerintem legalábbis.
Az oroszoknak nem könnyebb megtanulni a franciát,nekik a többi szláv nyelv könnyebb (ukrán,bolgár,szerb,ruszin,szlovák stb..)
A franciát inkább spanyoloknak,portugáloknak,olaszoknak lehet könnyebb megtanulni.
Amúgy én félig orosz nyelvű vagyok (a magyar mellett), de nekem nem tűnik úgy,mintha a francia könnyebb lenne,mint a többi nyelv.Nem azt mondom hogy nehéz, de nem is a legkönnyebb. (Igaz hogy eddig csak angolt meg franciát tanultam,azok meg nem hasonlítanak se a magyarra,se az oroszra).
Gondoltam még leírom ezt a személyes dolgot.
Remélem nem baj :)
Ha-ha, 79%-os és félig orosz))) én is))
Én olaszt meg spanyolt tanultam és magam is meglepődtem, hogy mennyire segít az orosz mindkét nyelvnél. Nem csak azért, mert sok a közös görög és latin eredetű szó és kifejezés, de van köztük valami megfoghatatlan és megmagyarázhatatlan fonal, logikai kapocs is. A franciát nem tudom, sosem vágtam bele, de nem tartom elképzelhetetlennek, amit a kérdező mond, hiába tök ellentéte a kettő egymásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!