Szlovákiában milyen nyelven beszélnek?
Szlovák
Amúgy a cseh és a szlovák majdnem ugyanaz :D
Szlovákiai magyar vagyok, gyanítom, az 5ös válaszló is, mert ő adta a leghasznosabb választ.
Ha tanulni akarsz, a szlovákot tanuld. Ez Szlovákia, nem Csehország.
Komáromban el fogsz boldogulni a magyarral, sokan vannak, akik csak pötyögik a szlovákot, mert az még többségében magyarok lakta hely. Bár, én míg gyakrabban jártam, már egyre többször hallottam szlovák szót..
Azt nem tudom, hol olvashattad, hogy a szlovák hivatalossal szemben a cseh a beszélt, de valamit félreérthettél. Sokan, főleg az idősebb (katonaviselt, katonaságot Csehországban megjárt) férfiak közül értik a csehet, esetleg beszélik is, de arról szó nincs, hogy mindenki ezt beszélné.
Nem igaz, hogy aki beszéli a szlovákot, annak megy a cseh is. Én elvagyok a szlovákkal, értem és egész jól beszélem, de a csehvel meg vagyok lőve. Amíg olvasni lehet, még csak-csak (bár az sem egyszerű), na de az élőbeszéd...!! Egész más tészta. A született szlovák valószínűleg bírja, de aki úgy tanulja a szlovákot, az tuti nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!