Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért mondják azt, hogy aki...

Miért mondják azt, hogy aki külföldre megy, az ott kint megtanulja majd az idegen nyelvet, mikor ez nem is igaz?

Figyelt kérdés

12 éve járok ki külföldre, mert anyám oda ment férjhez. Volt, hogy hónapokat ott voltam. Mégsem beszélek folyékonyan németül.

Sőt tudjátok mit? Egy darab szó nem "ragadt rám"

Amit tudok, azt bemagoltam.

Magyarázat?

2018. dec. 26. 20:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Érdekel, hogy mások mit gondolnak egy témáról. Ez olyan hihetetlen? De akkor ne írd le.
2018. dec. 26. 21:21
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez sok dologtól függ.

Felnőtt korban szerintem kell rendesen tanulni is hozzá, gyerekként még jobban ragad, persze tehetség kérdése is.

2018. dec. 26. 22:29
 23/27 anonim ***** válasza:
Szerintem akarki akarmit mond, a nyelvtanulas kepessege ugyanugy egy tehetseg mint a tehetseg a zeneben, festeszetben, matematikaban. Nem megy mindenkinek. En sajat tapasztalatbol tudom, hogy kint igenis meg lehet tanulni egy nyelvet, illetve "rad ragad" ha ugy tetszik. En igy tanultam meg kettot is, es mindkettot folyekonyan beszelem, ellenben pontosan ezert nem tudok olyan kerdesekre valaszolni, hogy "ezt miert igy mondjuk, miert ezt az igeidot hasznaljuk... stb." (illetve legtobbszor tudom mit jelent az adott szo, de csak gondolkodas utan tudom megmondani magyarul) mert fogalmam sincsen rola, mivel az agyam nem bemagolt strukturakat hasznal osszekotve a magyart az idegennyelvvel, hanem egyszeruen csak "erzem", hogy ez igy hangzik jol, helyesen. Ugyanugy nem lehet ezt megmagyarazni, mint ahogyan kevesen kepesek ugy zenet szerezni mint Mozart vagy matematikai problemakat megoldani.
2018. dec. 26. 23:00
 24/27 anonim ***** válasza:
Mert Anyad jol mesz ki, es magyarul beszelsz. Ulok be egy suliba minimum egy evet,( be nyelvsuliba) hanem kozep, menj el dolgozni es megtanulsz.
2018. dec. 27. 01:44
 25/27 anonim ***** válasza:
85%

Kerdezo, ha te kulfoldon is ilyen bunko modon kommunikalnal a kulfoldiekkel, mint ahogy ezen a forumon teszed a honfitarsaiddal, akkor en inkabb azt javaslom, hogy ne menj kulfoldre, nem hianyzik az senkinek, hogy a magyarok amugy sem tul jo hiret tovabb rontsd barhol kulfoldon.

De a legjobb az lenne, ha egyaltalan nem mennel sehova se ahol emberek elnek, amig nem tanulsz meg emberkent tarsalogni az emberekkel.

2018. dec. 28. 22:01
 26/27 anonim válasza:

Nincs két egyforma emberi test, így egyforma agy sincs. Van, akinek sokkal könnyebben megy a nyeltanulás, van akinek kevésbé. Például nekem is alig mennek a nyelvek. Valószínű (nem vagyok szakmabéli, így pontosan nem tudom) az agyban az a terület, ami felel a nyelvérzékért, az kevésbé aktív.

Mondom, én is hasonló cipőben járok. És elég idegesítő.

2018. dec. 29. 13:45
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
De, igaz. Csak ahhoz, hogy ragadjon rád valami, folyamatosan az idegen nyelvet kell használni, az ottani lakosokkal beszélgetve. Ha kint vagy külföldön, de a rokonokkal magyarul beszélgetsz, a külföldiekkel meg max. annyi interakciód van, hogy köszönsz a pénztárosnak, amikor veszel egy szendvicset a boltban, akkor jó hogy semmit sem fogsz tanulni! Beszélgetni kell az emberekkel! Ha egy szót vagy kifejezést nem értesz, akkor meg meg kell kérdezni, hogy az mit jelent, és más szavakkal vagy mutogatással vagy valahogy majd elmagyarázza neked. Onnan meg már tudni fogod azt is.
2018. dec. 29. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!