Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi lehet ez a román név?

Mi lehet ez a román név?

Figyelt kérdés
Jött a munkahelyemre egy új román lány, és szeretném kideríteni a nevét. Annyit tudok róla, hogy egy munkatársamnak azt mondta "csokletta" a neve. :D Nyilván nem ez a valódi neve, hanem csak félrehallotta az ismerősöm, de érdekelne, hogy valójában hogyan írják. Tudtok olyan román női nevet, ami hasonlít erre a szóra?

2018. dec. 18. 00:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Csokolade, de mi lehet az igazi neve, majd kerdezd meg.
2018. dec. 18. 01:59
 2/9 anonim ***** válasza:
Ezt nagyon felre kellett hallani, mert ez semmilyen roman szóra/névre nem hasonlit.
2018. dec. 18. 10:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Biztos vagy benne, hogy ez a keresztneve? Van ti. olyan román vezetéknév, hogy Cioclete (ejtve: csoklete; `veréb`), ha nem is túl gyakori.

Ha pedig tényleg keresztnév.... Nos, nehéz kérdés. Hirtelen a bevett nevek közül semmi nem ugrik be, ami erre hasonlítana, a román szabályozás ráadásul egyáltalán nem írja elő, hogy csak a bevett nevek közül lehet válogatni (vagyis nincs egy központilag ellenőrzött listája a legálisan adható keresztneveknek, és gyakorlatilag bármit készek anyakönyvezni, ami többé-kevésbé kiejthető és nem éktelen nagy trágárság).

2018. dec. 18. 13:14
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos fogalmam sincs hogy ez keresztnév, vezetéknév, meg hogy egyáltalán valódi név-e, vagy csak valami becenév. Azon sem lepődnék meg, ha csak valami álnév lenne. Egy afrikai feka munkatársam beszélt vele, ő kérdezte a nevét, és ő mondta azt is hogy "csoklettának" hívják, de nyilván nem tudom mennyire lehet a srác szavára adni, tekinte hogy afrikai lévén, valószínüleg még tőlem is kevesebbet tud a román nevekről, és simán félrehallhatta... De az is lehet, hogy csaj kamuzott, és nem akarta megmondani neki a valódi nevét. Utóbbin sem lennék meglepődve.
2018. dec. 18. 15:01
 5/9 anonim ***** válasza:
szia, van egy ilyen oldal is , h behindthename.com; azon hátha vannak román vezeték+keresztnevek is.
2018. dec. 20. 22:08
 6/9 anonim ***** válasza:
biztos szivatásból mondta a négernek
2018. dec. 21. 11:47
 7/9 A kérdező kommentje:
5-ös! Köszi, már ezt is próbáltam. Én sem találtam semmi hasonlót sem.
2018. dec. 21. 12:07
 8/9 A kérdező kommentje:
6-os! Nekem is ez a véleményem. Nem akart bunkó lenni, ezért kamuzott valamit a fekának. Gondolom nem akarta, hog egy aidstelep zaklassa facen...
2018. dec. 21. 12:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kiderült hogy Nicoleta a csaj neve. Hogy-hogy lett ebből Csokletta, azt nem tudom. Ennyire még egy feka sem hallhatta félre.
2018. dec. 24. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!