Helyesek e a mondataim angolul?
If you will be a businessman,you will must travel a lot.
I have to learn by a private teacher,but I no longer go to him.
She begged me to don’t leave her,but I don’t love het yet.
He lead me to steal the money and compel me to give him.
Ha üzletember leszel,sokat kell majd utaznod
Valamikor magántanárnál tanultam,de már nem járok hozzá
Könyörgött nekem,hogy ne hadjam el,de én már nem szeretem őt
Rávett,hogy lopjan el a pénzt és arra kényszerített hogy adjam neki
Jujujujujuj, baromi rossz! Hány éve tanulsz te angolul? Mondjuk, magyarul se tudsz írni. Hagyjam az -gyj.
Egyszerűen a tanult szabályokat nem tartod be és nem figyelsz oda. 1.
I. conditional, tanultátok, hogy az egyik tagmondatban jelen idő van, a másikban jövő. Nincs mind a kettőben will! Az if után jelen kell: If you are a businessman... Will must olyan nincs! A must-hoz nem rakhatsz be másik segédigét! Jövő időben will have to.
2. A have to mióta jelenti azt, hogy korábban? A korábban az used to! És nem by a private teacher, mert nem általa tanultál vagy mellette, hanem vele. I used to learn with a private teacher, but I don't go to his classes any more.
3. A begged után főnévi igenév van. A főnévi genévben nincs don't. Ha tagadod, akkor not to. She begged me not to leave her. A yet ide nem passzol. Az kérdésben jelenti azt, hogy már. Tagadásban any more. Tehát I don't love her any more.
4. Lead az ide nem passzol. A műveltetés például a get. He got me to steal the money. Compel jelen idő. A mondatod múlt idő, nem? He compelled me to give it (ki kell tenni a tárgyat, amit a magyarban a tárgyas ragozással fejezel ki) to him.
Inkább csak járjál ahhoz a magántanárhoz továbbra is, és még rengeteg mondatot fordíts, de olvass is rengeteg eredeti szöveget. És figyelj oda a szabályokra és azok alkalmazására.
Először magyarul kellene megtanulnod. Pl.: Helyesek-e a mondataim angolul?
Az írásjelek után (a vesszők után is) hagyni kell egy-egy szóközt. A mondat végére is kell vagy pont, vagy kérdőjel, vagy felkiáltójel.
Ha az angolt nézzük, a "you will must travel a lot" se semmi... :) 3-as jól írja, érdemes figyelni a szavait.
De mindkét mondtatban jovő idő van.Azt kell lefordítanim,hogy “Ha üzletember leszel,akkor sokat kell majd utaznod”
Akkor az If you will be a businessman
Nem érted meg, amit mondok? Tankönyv, nyelvtankönyv, tanóra? Az I. conditional-ben nincs mindkét tagmondatban will. Az angol nyelv nem magyar. A magyarban így működik, az angolban meg nem. A II. conditional-nél (ha az mond neked valamit) se egyforma a 2 fele, az egyik múlt idő, a másik would, a magyarban meg pont ugyanaz a -na,-ne,-ná,-né mind a két fele.
Manapság már szinte semmi tudásra is megadják a nyelvvizsgát, a szövegértésed lehet jó, uram bocsá még a beszédkészséged is, de nyelvtanilag igen messze vagy a B2-n elvárható szinttől.
When you become a businessman, you’re compelled to travel extensively. / when you’re a businessman, you’re required to travel a lot.
She begged me not to leave her but I don’t love her anymore.
He made me steal the money and forced me to give it to him.
Nem tudom mik ezek a conditionalok
Én suliban nem tanultam angolt.Az angol nyelvtudásom azon alapszik,hogy angol nyelvű zenéket hallgattam meg régebben WoW-oztam.Illetve nyárin elkezdtem tanárhoz járni hogy letegyem angolbol a nyelvvizsgát.Kell a többletpont.
Németből van egy nyelvvizsgám,de a nyelvtant még annyira sem tudtam ott,mint itt az angolban,a német sokkal bonyolultabb.A szövegértés megy,a nyelvtan a szivatós
"nyárin elkezdtem tanárhoz járni hogy letegyem angolbol a nyelvvizsgát"
És az a tanár nem mondta, hogy ha a jövőről beszélsz, az if-es mondat if-es részében akkor is jelent kell használni? Pont így fogja azt kifejezni, amit szeretnél, vagyis hogy Ha üzletember leszel, stb.:
If you are a businessman, you will have to travel a lot.
vagy
If you become a businessman, you will havet to travel a lot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!