Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent az a kifejezés,...

Mit jelent az a kifejezés, hogy valaki kifordul magából?

Figyelt kérdés
2018. okt. 4. 15:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

máshogy viselkedik mint általában, mondjuk ez a néni kifordul magából

[link]

2018. okt. 4. 15:18
 2/5 anonim ***** válasza:
33%

Elveszti az önkontrollt maga fölött, és megmutatja a valós énjét, amit az emberek előtt, net-en kívül próbál magáról kifelé kommunikálni.

Tehát megjátssza net-en kívül, hogy ő milyen pedagógus, meg diplomás, és csak sznob dolgokat hajlandó felvenni, viselni, miközben neten, meg ha felbosszantják célirányosan ömlik ki a gyűlölet belőle, és ordenáré stílusban beszél, kommunikál, őrjöng. A mocsok meg minden második mondatában benne van.

2018. okt. 4. 15:26
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
2+ A valós, rejtett énje az amit dühében előad. Az az igazi valós énje. Az a mocskos. Ezért, jó a net. Sokkal hamarább ki lehet ismerni, és elő lehet a másikból csalogatni azt, akit rejt.
2018. okt. 4. 15:28
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Máshogy, leginkább ellentétesen viselkedik a megszokottól. Ezt igazából jelezhet pozitív vagy negatív változást is, szövegkörnyezettől függ. A legtöbbször talán negatív értelembe használják. pl. "Eddig tisztességes életet élt, de hirtelen teljesen kifordult magából és elkezdet inni, szerencsejátékozni és nőzni."

Vagy amire korábban utaltak, hogy valaki "kikelve magából", "teljesen kifordulva magából" elkezd mondjuk őrjöngeni, kiabálni.

Azért az, hogy ez a valódi énjének a megmutatása, szerintem nincs benne ebben a kifejezésben, azt inkább olyasmivel szokták kifejezni, hogy "kimutatja a foga fehérjét", ez inkább csak azt jelzi, hogy a vártnál, a megszokottól teljesen eltérően veselkedik és ez jelentheti azt is, hogy pl. dühében elveszíti a kontrollt maga felett és kiabálni, csapkodni kezd.

2018. okt. 4. 15:55
 5/5 Vree ***** válasza:

Mint a kivetkőzik önmagából, csak az átmeneti (haragra mondják), míg a kifordul tartós változás.

Azt jelenti, hogy elveszti a kapcsolatot a korábbi énjével (ebben az egyben igaza volt #2nek), olyan változáson megy keresztül, ami teljesen ellentétes a korábbi viselkedésével. Én ezt inkább negatív értelemben hallottam csak.

Amit #2-#3 írt, az legnagyobbrészt baromság.

(egyrészt nem ezt jelenti, másrészt szerintem a felfűtött érzelmű meggondolatlan ösztön dolgokat a "valódi én"nel azonosítani egyfajta gyanakvó, primitív gondolkodásra vall.

2018. okt. 8. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!