Szerintetek Európában az olasz vagy a spanyol a hasznosabb nyelv?
Világszinten ugye egyértelműen a spanyol, hiszen a fél amerikai kontinens ezt a nyelvet beszéli. Európában viszont nem érzem ennyire egyértelműnek a helyzetet.
Olaszországban 60 millióan, Spanyolországban 46 millióan élnek. Az olasz gazdaság nagyobb, viszont véleményem szerint hanyatlófélben van, Spanyolország viszont talán mintha felfutóban lenne.
Mi a véleményetek?
"Az olasz gazdaság nagyobb, viszont véleményem szerint hanyatlófélben van, Spanyolország viszont talán mintha felfutóban lenne."
Hát, nem tudom... de ha így is van, a spanyol gazdaság még mindig nagyon messze van az olasztól.
A gazdaságtól eltekintve, Olaszország közelebb van hozzánk, több a kulturális kapcsolódásunk, és szebb is mint Spanyolország. Én az olaszt választanám.
Erről annyi kérdés volt már... hol akarsz vele dolgozni? melyik országban akarsz élni? csak hobbiból kellene? csak választani kell valamelyiket?
Hogy válaszoljak is: az olaszt választanám és választottam is. Az a hasznos aminek hasznát fogod venni később. Az angol is fölösleges ha valaki életében nem fog megszólalni angolul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!