Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nagyon nagy gondban leszek?

Nagyon nagy gondban leszek?

Figyelt kérdés
Külföldön , pontosabban Nemetorszägban kezdek most uj sulit. Oszinten szolva, örülök, hogy nemetül legaläbb közepfokon tudok, de az angolt csak 1 evet tanultam, igy eleg csekely az angol ismeretem. Viszont ebben a suliban mär 5-6 eve tanuljäk az angolt a jovobeli osztälytärsaim, szoval mär meglehetosen magas szinten lehetnek. Elnezoek lesznek velem, elsosorban a tanärok, vagy gondban leszek, es szinte azonnal fel kell majd valahogy zärkoznom? :(

2018. aug. 5. 17:10
 1/3 anonim válasza:
58%

Én tanultam kint Németországban, tapasztalatból írok. Nem állnak túl magas szinten 5-6 év után. (Mondták, hogy hiába tanulnak x éve, nem tudnának elbeszélgetni angol nyelven.)

Másrészt a németek valahogy sokkal befogadóbbak, mint a magyarok.. szerintem megkérheted a tanárt vagy egy osztálytársat, hogy magyarázzon el ezt-azt.

Nézz angol nyelvű videókat, angolul felirattal nézz filmet.

Amúgy külön tanárt is kereshetsz.

2018. aug. 5. 17:15
 2/3 anonim válasza:

Van erre egy király mondás:

The official language of the Earth is broken English.

- vagy valami ilyesmi. Lényeg az, hogy még a legtöbb anyanyelvi beszélő sem beszél olyan magas szinten mint hinnéd. Más kérdés, hogy a relatíve korlátozottnak tekinthető (különösen alacsonyabb társadalmi rétegek esetén) szókincsét és kifejezéskészletét folyékonyan használja, a.k.a. rohadt gyorsan beszél :)

A németektől meg végképp ne tarts ha angolról van szó, bár valóban nagy százalékban beszélik, de nem hinném hogy többségük középfokon értékelhető lenne.

2018. aug. 8. 01:16
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szepen nektek, akkor hät meg szämomra is van remeny :) :D
2018. aug. 11. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!