Miért, kell, minden, mondat után, vesszőt kitenni, olyan marha idegesítő?

"Rohadt idegesítő, nem mondta, senki, hogy így, kell, csinálni de, mégis, mindenki, teleírja, a mondatát, vesszőkkel, és, kétszer addig, tart, elolvasni."
Ki az a mindenki, aki teleírja? Én most nem voltam rest ránézni a 10 legutóbbi kérdésre, és az azokban található válaszokra (ami együtt összesen kb. 50 bejegyzés), de senki sem írt úgy, ahogyan te bemutattad. Szóval ki is az a mindenki, aki így ír?

#12 majd' mindannyian hasznaltak vesszoket, de egyikuk sem feltunoen feleslegesen sokat. Szoval nagyon nem sok igazsag van abban, amit irsz.
Ez a kerdes nekem nagyon izzadsagszagunak tunik, nagyon ra akarod ezt a vesszos dolgot erolkodni a tobbsegre (mit tobbsegre, mindenkire!), mikozben a valosagban csak egy elenyeszo kisebbseg hasznal vesszoket tulzott mertekben.
Meg azok is tobben vannak, akik feltunoen keves vesszovel operalnak.

Ez már igazán vesszőfutás!
A kérdésben MONDAT UTÁNI vesszőről írt a kérdező (ami nincs!), azóta meg a szavak utáni vesszőket forszírozza.
Tényleg marha idegesítő!

#6/16-nak. Két mondatot képzelj el: Alárendelő és mellérendelő.
Ami ellent mond az állításoddal, ill. kibővíti, hogy a mellérendelő mondatoknál: -kapcsolatos, ellentétes , választó. következtető és magyarázó-minden monda két azonos tulajdonságokkal rendelkező tagokból áll, melyek önállóan is megállják a helyüket.
Ezeket viszont vesszővel válasszuk el egymástól, ill. az első mondat végére bizony vesszőt teszünk.

17.#-nak: Én is hallottam alá- és mellérendelésről, alkalmazom is. Viszont akár alá- , akár mellérendelésről beszélünk, akkor TAGmondatokat fűzünk össze EGY mondattá.
Abban igazad van, hogy a tagmondatokat vesszők választják el egymástól, de a kérdező világosan ezt kérdezte: "minden MONDAT után, vesszőt kitenni"?
Értő olvasást neked, 6.# vagyok.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!