Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért, kell, minden, mondat...

Miért, kell, minden, mondat után, vesszőt kitenni, olyan marha idegesítő?

Figyelt kérdés
2018. aug. 1. 20:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"Rohadt idegesítő, nem mondta, senki, hogy így, kell, csinálni de, mégis, mindenki, teleírja, a mondatát, vesszőkkel, és, kétszer addig, tart, elolvasni."

Ki az a mindenki, aki teleírja? Én most nem voltam rest ránézni a 10 legutóbbi kérdésre, és az azokban található válaszokra (ami együtt összesen kb. 50 bejegyzés), de senki sem írt úgy, ahogyan te bemutattad. Szóval ki is az a mindenki, aki így ír?

2018. aug. 2. 15:43
 12/19 A kérdező kommentje:
mindenki aki használ vesszőt
2018. aug. 2. 15:52
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Összetett mondatokban a tagmondatokat vesszők választják el. Ilyen a magyar helyesírás. A legtöbb ember ezt szokta meg. Aki magyar nyelven ír. Nekünk az a rossz. Ha nincsenek vesszők a tagmondatok között. Olvass többet magyarul! Akkor hozzá fogsz szokni a vesszők használatához.
2018. aug. 2. 18:37
 14/19 anonim ***** válasza:

#12 majd' mindannyian hasznaltak vesszoket, de egyikuk sem feltunoen feleslegesen sokat. Szoval nagyon nem sok igazsag van abban, amit irsz.

Ez a kerdes nekem nagyon izzadsagszagunak tunik, nagyon ra akarod ezt a vesszos dolgot erolkodni a tobbsegre (mit tobbsegre, mindenkire!), mikozben a valosagban csak egy elenyeszo kisebbseg hasznal vesszoket tulzott mertekben.

Meg azok is tobben vannak, akik feltunoen keves vesszovel operalnak.

2018. aug. 2. 20:29
 15/19 anonim ***** válasza:

Ez már igazán vesszőfutás!

A kérdésben MONDAT UTÁNI vesszőről írt a kérdező (ami nincs!), azóta meg a szavak utáni vesszőket forszírozza.

Tényleg marha idegesítő!

2018. aug. 2. 21:03
 16/19 anonim ***** válasza:
A kerdezo egy dili troll.
2018. aug. 2. 22:40
 17/19 anonim ***** válasza:
42%

#6/16-nak. Két mondatot képzelj el: Alárendelő és mellérendelő.

Ami ellent mond az állításoddal, ill. kibővíti, hogy a mellérendelő mondatoknál: -kapcsolatos, ellentétes , választó. következtető és magyarázó-minden monda két azonos tulajdonságokkal rendelkező tagokból áll, melyek önállóan is megállják a helyüket.

Ezeket viszont vesszővel válasszuk el egymástól, ill. az első mondat végére bizony vesszőt teszünk.

2018. aug. 3. 08:11
 18/19 anonim ***** válasza:

17.#-nak: Én is hallottam alá- és mellérendelésről, alkalmazom is. Viszont akár alá- , akár mellérendelésről beszélünk, akkor TAGmondatokat fűzünk össze EGY mondattá.

Abban igazad van, hogy a tagmondatokat vesszők választják el egymástól, de a kérdező világosan ezt kérdezte: "minden MONDAT után, vesszőt kitenni"?

Értő olvasást neked, 6.# vagyok.

2018. aug. 3. 13:30
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
a legszebb az, amikor minden mondatot felkiáltójellel zár le! mintha kiabálna! vagy nem tudom!
2018. aug. 6. 06:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!