Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi az a "verzió"?

Mi az a "verzió"?

Figyelt kérdés

2018. júl. 31. 18:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Változat, számítógépes szoftverek esetében pedig minden verziónak van egy - egyre nagyobb - sorszáma.
2018. júl. 31. 19:12
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Változat, fajta, típus.
2018. júl. 31. 19:13
 3/15 A kérdező kommentje:
Ha van magyar megfelelője, miért nem jó a sok mellét döngető magyarnak?
2018. júl. 31. 19:16
 4/15 anonim ***** válasza:
Mert aki NEM a mellét döngeti, az változatot használ. A melldöngető inkább verziót.
2018. júl. 31. 19:35
 5/15 anonim ***** válasza:
Mi az a "verzió"? Benne van A magyar nyelv értelmező szótára című kis összeállításban...
2018. júl. 31. 19:47
 6/15 anonim ***** válasza:

Milyen "sok mellét dngető magyar"-ról beszélsz? Eskü ezt most nem értem...

2018. júl. 31. 19:51
 7/15 A kérdező kommentje:
Akik magyar embernek vallják magukat, de nem képesek az anyanyelvüket használni! Mostmár érthető?
2018. júl. 31. 21:08
 8/15 anonim ***** válasza:
29%

Ahh...

Értem. Már megint egy öntudatos hazafival van dolgunk :)

Had idézzem a magyartanárom szavait: A nyelv egy élő organizmus, folyamatosan változik, folyamatosan evolválódik. A mai világban, amilyen szinten elterjedt az angol, lehetetlen megakadályozni, hogy ne kerüljön át néhány szó a magyarba. Ezt jelen esetben mégjobban megkönnyíti az, hogy a számítástechnikában/miatt terjed a legjobban az angol világszerte, szinte lehetetlen nem átvenni néhány szót.

Ettől nem lesz senki sem "kevésbé magyar". Ugyanúgy le lehetne téged is nézni, mert ilyan -manapság- alap szavakat sem ismersz...

2018. júl. 31. 21:40
 9/15 A kérdező kommentje:
Tévedsz! Sokkal több idegen szót ismerek, mint gondolnád!! Vannak nemzetek, ahol az anyanyelvük védelmére valóban odafigyelnek!!! Az oktatásban kellene hangsúlyt fektetni az értelem megnyitására. Nem vagyok hazafi, és még csak magyarnak sem vallom magam! Ehhez mit szólsz? Ahogy te értelmezed, úgy magyar vagyok.
2018. aug. 1. 07:37
 10/15 anonim ***** válasza:
Hát mi a magyar? Nádasdy professzor cikkében a példamondat: A pásztorok a kocsmában táncolnak. Mely mondatban a pásztor, a kocsma és a táncol nem magyar szó. :)
2018. aug. 1. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!