Melyik a helyes válasz szerintetek?
I'm a vegetarian. I........ meat since I was a child.
1. I haven't eaten
2. don't eat
3. haven't been eating
4. am not eating
Szerintem az 1-es.

elég béna tesztkérdés, mert bár szerintem a kérdés feltevői az 1-es választ akarják hallani, nem vették érszre, hogy a 3-as is megindokolható, bár "since"-el ritkábban használatos, mint pl. haven't been eating meat for 10 years.
csak érdekesség, ha nem lenne ott a hús, mondjuk azt mondanád:
i haven't eaten in the past few days - ez simán azt jelentené, hogy pár napja nem ettem
viszont
i haven't been eating in the past few days - itt feltételezhető, hogy adott esetben akartam én enni, csak valami egészségügyi probléma miatt nem tudtam, nem volt étvágyam.
bocs, eltértem a lényegtől, de ezt tényleg érdekesnek véltem :)

Sajnos vannak benne hibák... Emiatt is nehéz.
Pl. itt van egy újabb példa:
...... cricket, I enjoy watching football and basketball.
1. Apart from
2. Except
3. Except for
4. Beside
Nekem ez is zavaros....

Az indokolja a folyamatost, hogy egy olyan cselekvésről van szó, ami egy bizonyos ideje tart.
Kérdező, a másik kérdésnél egyértelműen apart from a helyes válasz, az except (for) pont az ellenkezőjét jelenti, annak a szinonimája lenne a besideS, a beside viszont mást jelent = mellett(térben).

Tán nem haszontalan magyar határozószókkal dolgozni, hátha úgy kiderül, mit mond az átlagember.
I haven't eaten meat > azóta nem ettem húst egyáltalán
I haven't been eating meat > azóta egyfolytában nem ettem húst
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!