A pestiek/dunántúliak zöme elismeri, hogy pestiesen beszél, vagy azt hiszik, hogy az sztenderd magyar?
Na, már megint egy kisebbségi komplexusos vidéki...
Bevallom, nekem nincs bajom veletek, de ahogy ti próbáljátok lerántani a sárba a városiakat, az szánakozásra ad okot.
Mivel a magyar nyelvtankonyvekben igy van leirva ahogyan mi mondjuk ezert ez a sztenderd es nincs mit elismerni.
Valamint az elozonek igaza van 100% ban nekem sincs bajom a videkiekkel de tenyleg probaltok lealacsonyitani minket ok nelkul.
Én dunántúli vagyok, teszek névelőt a nevek elé, és nem beszélek pestiesen. ..
Ezt honnan veszed, hogy ez pesties beszéd?
Amíg egyetemre nem mentem, nem us tudtam, hogy van, ahol nem is van, nálunk mindenki így beszélt.
Nyugat -magyarországi megyeszékhelyen.
Mekkora anarchia, micsoda népharag xD...
Na most kell vigyáznom, hogy ne gépeljek el egy szót sem, mert jönne a szembesítés.
Komolyra fordítva: a második válaszolóval egyetértek, valószínűleg beidegződés inkább, mint nyelvjárás. Megértem azt is, hogy az érintett emberek szeme egyből vérben forog amiért a kérdésben ott volt az én álláspontom is. Na de a vérmérsékletre figyeljünk már oda honfitársak. :D valószínű, hogyha a hivatalos formában sem használatos, akkor nem az a helyes. Majd ha a híradóban azt mondják, hogy "A Putyin, A Trump, A Merkel, A Kim" elnézest fogok kérni tőletek önbecsülésetek sárba tiprásáért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!