Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyi idő alatt lehet megtanu...

Mennyi idő alatt lehet megtanulni egy adott nyelvet?

Figyelt kérdés
Sziasztok, tudom számtalan ilyen kérdés volt már.. na de szóval... szerintetek mennyi idő alatt lehetet megtanulni angolul/németül egyedül vagy tanárral?
2018. jún. 11. 23:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Attól függ, hány éves vagy, milyen nyelveken beszélsz, mennyire vagy jó leíró nyelvtanból, általános nyelvészetből, mi a motivációd, stb.

Én ki szeretnék menni egy másik országba egy konkrét dolgot elintézni azon a nyelven, 3 nyelvet tanultam meg középfokon korábban és 2-t alapfokon.

Ezt az új nyelvet magántanárral 6 alkalom + otthoni tanulással sajátítottam el közel alapfokon.

Otthon összeírtam a kérdéseimet, és abból álltak az órák, hogy magyaráztattam és fordíttattam magamnak, amit én akartam.

2018. jún. 12. 01:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Ja, és nagyon jó vagyok leíró nyelvtanból, 2 nyelvész szakra is jártam bölcskaron, szóval nem kellett nyelvi fogalmakat magyaráztatnom magamnak, sőt a nyelvtani kifejezések segítségével gyorsabban haladtunk.
2018. jún. 12. 01:23
 3/3 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen szinten, nekem huszonpár évem van az angoltanulásban, nos, van hova fejlődni, bár helyesírásom azért sokkal jobb, mint az átlag anyanyelvi angolé, bár ezzel nem mondtam sokat.

Az sokat számít, hogy mennyi időt szánsz rá s persze hogy kimész-e nyelvterületre, ahol muszáj beszélned. Az sokat gyorsít, ez nekem sajna kimaradt.

Pár év alatt nem nagy ügy összehozni középfokút úgy sem, hogy alig heti pár óra megy rá és az első években csak iskolai szint, ami elég visszafogott és nem igyekszel. Legalábbis nekem így volt, az utolsó évben feküdtem rá jobban, de az is heti pár óra volt, csak jó magántanárral, kis csoportban. A nyelvet sosem gyakoroltam a minimális órai szereplésen kívül, így a szóbelim alig lett meg, az írásbelivel viszont nem volt gond. Ez régen volt, ma már fórumoznék meg minden, gyakorolnám a nyelvet... Egy év alatt szerintem van esély úgy is, hogy azért nemcsak nyelvet tanulsz.

2018. jún. 12. 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!