Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen nyelvet tanuljak?

Milyen nyelvet tanuljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Legalább 3 de inkább 6 nyelven szeretnék beszélni, ezekben az országokban élni is szeretnék pár évet hogy megismerjem a kúltúrát és az országot stb..

Leginkább ezekre gondoltam :

Spanyol

Német

Angol

Orosz

Lengyel

Dán

Tudom nem egyszerű de ha akarom akkor képes vagyok tanulni.

Melyikkel kezdjem szerintetek?

Melyik nyelv a leghasznosabb?

Melyik nyelvnek nincs értelme tanulni?

Melyik a legkönnyebb és a legnehezebb nyelv?

Mennyi idő alatt tudok egy nyelvet megtanulni alap és közép fokon? heti 5x 2 órát vagy heti 5x 1 órát tanulnék. Milyen sorrendbe tanuljam? Ti milyen sorrendbe tanulnátok?

Hogyan tanuljak meg egy nyelvet? Ti hogyan csináltátok?

Mi volt a leghatékonyabb módszer?

Mi ezekkel a nyelvekkel a tapasztalatotok?

Ezen kívül mejik az a nyelv ami hasznos és könnyű megtanulni azok közül amit én írtam, aztán pedig amit ti javasoltok?

Sorrendbe bírnátok állítani ezek közül a nyelvek közül hogy milyen nehézségi sorrend van szerintetek?

Ezen kívül bármit írhatok még, tapasztalatokat,bármit ami hasznos lehet és veletek megtörtént.

Magamról annyit 20 éves fiú vagyok, meg tudok mindent tanulni csak egy kicsit több időre van szükségem mint másnak, 1-3 osztályig angolt és németet tanultunk aztán az iskola be zárt be kerültem egy másikba ahol csak németet tanultam, angolt nem lehetett sajnos nem nagyon erőltettem meg magam tanulás terén szóval még alap szinten sem tudok németül, tudom hibáztam igazából nem is érdekelt semmi ez idáig, de most céljami vannak amit szeretnék teljesíteni amihez szükségesek a nyelvek is,szóval meg akarom vagy is meg tudom tanulni a nyelveket.

Bocsánat ha hosszú lett,remélem azért kapok választ, a negatív emberek legyenek szívesek ne írjanak semmit.

Előre is nagyon szépen köszönöm hogy el olvastad és ha választ is kapok akkor azt is nagyon szépen köszönöm.

2018. jún. 6. 23:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

#9 röf-röf, de én pacifista vagyok...

/némettel kezdd - a nyelvtana sokat segít majd. És nagyon szép nyelv, gazdag az irodalma.

Edel sei der Mensch, / Hilfreich und gut!

Nemes legyen az ember, segítőkész és jó!

Goethe

[link]

2018. jún. 7. 19:49
 12/14 anonim válasza:

Angol, német, orosz, spanyol. Én ebben a sorrendben tanultam, ill. a németet és az oroszt párhuzamosan is. A másik kettő nekem is tetszik, érdekesek, de nehezek és a hasznuk is kevés. Ill. nagy szerencse kell, hogy hasznosítani tudd, inkább így mondom. :)

Amúgy az én kedvencem ezek közül az orosz, de ha még nem beszélsz nyelvet, én az angolt javasolnám, azt a mindennapi életed során is használhatod és könnyen elsajátítható.

2018. jún. 8. 20:32
 13/14 Flagstaff ***** válasza:
1. vagyok. Ne elnézést kérj a hibákért, főleg tőlem ne, mert engem nem érdekelnek. Csak merő jófejségből felhívtam szíves figyelmedet egy olyan tényezőre, amely megnehezíti a nyelvtanulást, tehát a céljaid elérése útjában állhat, és viszonylag könnyen javítható, rendezhető. Oroszul még a cirill betűket is meg kell tanulnod, annak hogy akarsz nekiállni ezzel a hozzáállással? Elnézést, de most nem tudok lágyságjelet írni, mert csak három órát aludtam???
2018. jún. 9. 09:49
 14/14 anonim válasza:
Tudom hogy nincs benne és kevés helyen lehet tanulni, de a legkönyebb az eszperantó.
2021. jún. 30. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!