Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent? It struck me as a...

Mit jelent? It struck me as a little bit odd that. Ezt jelenti? Egy kissé furának/különösnek tűnt nekem.

Figyelt kérdés
2018. máj. 8. 10:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2018. máj. 8. 15:53
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

Bocs, szerintem ez max. egy hármas fölé, mert azért a struck-ban benne van, hogy hirtelen felötlik benne, rádöbben, stb:

come into the mind of (someone) suddenly or unexpectedly.

2018. máj. 8. 20:27
 3/4 Vree ***** válasza:
100%

Igen, pontosan azt jelenti.

Sztrogoff helyesen emlékszik a strike egyik jelentésre, de összezavarja a többivel.

Egyrészt lehetlen egy szó összes árnyalatát magával vinni fordításkor. Másrészt a strike, átv. 1: to cause someone to have a feeling or idea about something; és a strike, átv. 2: a thought or idea strikes you, you suddenly think of it; az angolban is a strike-nak két elkülönülő jelentése, és az előbbi nem feltétlenül hordozza mindig az utóbbi értelmét.

Ebben a mondatban, hogy pl:

Doesn't it strike you as odd that he never mentions his family?

nyoma sincs annak a jelentésnek, hogy ennek hirtelen kellene felötlenie; ellenkezőleg, itt egy többszörös tapasztalat alapján kialakult benyomásról van szó. #2es összezavarta egy szó egyik jelentését egy másikkal.

2018. máj. 8. 22:42
 4/4 anonim ***** válasza:
Belenéztem kissé jobb nyelvhasználatot jogosan feltételezhető korpuszokba, így igaz. Tanulságos volt az utánjárás azon tapasztalata is, hogy egy jó képességű magyar angoltanár kapásból azt mondta, amit én, de megkérdezett egy 30 éve külföldieket tanító angol angoltanárt, aki igazolta, hogy van ennek hirtelenség nélküli jelentése is.
2018. máj. 16. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!