Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » C1-es szintű szókincs?

C1-es szintű szókincs?

Figyelt kérdés

B2-es szinten van a szókincsem,amit szeretnék felfejleszteni C1-re. Eddig a B2 szintet olvasással és filmnézéssel szedtem össze,de most a nyelvvizsgához kellene a szókincs fejlesztés.

Találtam már jó kiadványokat (pl.Erwin Tschirner),de azok sajnos csak B2-es szintig voltak.

Tudnátok ajánlani valami kiadványt? Vagy a neten össze vannak szedve tematikusan az adott szinthez szükséges szavak?

Előre is köszönöm szépen!

2018. ápr. 27. 20:00
 1/5 A kérdező kommentje:
Természetesen angolról van szó,csak a címkéken kívül a kérdésbe elfelejtettem beleírni. Bocsi!
2018. ápr. 27. 20:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Én annyit tudok hirtelen javasolni, hogy olvass és szótárazz sokat. Bármilyen témában. Legyen az szépirodalom, vagy napi hírek. Csinálj saját szószedeteket, menj rá egy témára (pl. orvosi kifejezések), és abból csinálj magadnak szógyűjteményt.

És olvass nagyon sokat abban a témában, ami a legjobban érdekel, mert akkor ragadni fognak rád a szavak.

2018. ápr. 28. 12:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Ezt találtam:

[link]

2018. ápr. 28. 17:21
 4/5 anonim ***** válasza:
Erős B2 szinten a legtöbb szórakoztató irodalommal meg tudsz simán birkózni, szóval olvass könyveket + csinálj egy C1es nyelvkönyvet közben.
2018. máj. 8. 01:38
 5/5 anonim ***** válasza:
NatGeo és Times/Guardian
2018. máj. 8. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!