Aki koreaiul tanul/tanult milyen nehéz?! Mert engem is nagyon érdekel a nyelv.
Először használd a "Write it!Korean", nevű appot (ha okostelefonod van).
Ez nagyon jól megtanítja az írást.
Utána érdemes először szókincs-fejlesztéssel foglalkozni. Erre rengeteg oldalt találsz az interneten. Nem kell még a használati módokat és ilyesmiket tanulni, csak és kizárólagosan a szótáras szókincsezést. Értelemszerűen az alap szavakat, illetve azokat, amik a hagyományos magyar nyelvtankönyvekben is vannak.
Ha az megvan, akkor utána lehet elkezdeni a Sejong tankönyvet (akár megvéve, akár letöltve).
Azért érdemes szókincsfejlesztésnél a magyar nyelvtankönyveket kvázi "átfordítani", mert a Sejong tankönyv (ami tagadhatatlanul a legjobb!) teljesen koreai nyelvű.
Miután túl vagy az első pár leckén, érdemes keresni egy anyanyelvi beszélőt, aki jó angolból és/vagy magyarból is. A levelezőtárs-keresőkön találsz, a legjobb az interpals.net
Vele először írásban, majd szóban érdemes gyakorolni.
.
Nekem szerencsém volt, mert ma már Koreában élek, így élesben volt lehetőségem tanulni, gyakorolni és fejlődni. Ennek köszönhetően viszont szívesen adhatok tanácsot bárkinek, hiszen én magam is anyanyelvi szinten beszélem már.
K. N.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!