Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy van koreaiul a "kitartás"...

Hogy van koreaiul a "kitartás" szó?

Figyelt kérdés
Természetesen megnéztem, több fordítóval is, és azt irta ki, hogy 인내, amit ha visszafordítok akkor azt írja ki, hogy "türelem". Angolul is megpróbáltam ugyan ezt a persistence szóval, oda a 고집 szót írta, ami visszafordítva "makacsság". A kérdésem, hogy a koreaiak melyik szót használják leginkább arra a kifejezésre, hogy kitartás, mint főnév? Ők ezeket használják, és azért csak ezt írta ki a fordító, vagy van valami más? A válaszokat előre is köszönöm!

2017. jún. 30. 13:18
 1/5 anonim válasza:
지구력
2017. jún. 30. 13:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm^^
2017. jún. 30. 13:47
 3/5 anonim ***** válasza:

끈기 és 인내 az én forditóm szerint.

Háité nem tudjatok mit jelent? Ez ilyen szurkolós bekiabálás.

2017. júl. 1. 12:24
 4/5 Miwato válasza:

Én a 화이팅 kifejezést szoktam írni, és mondani, bár ez az angol fighting szóból ered ami a küzdj megfelelője magyarul... Bár van egy olyan többlet jelentése számomra legalábbis, hogy kitartást de szerintem nem ezt a szót keresed pontosan.:) és nem többlet jelentésben értetted.xdd

A fordítók pedig ahogy látom megint alkottak.xdd (Ja! Mostanában kezdtem el koreaiul tanulni, szóval az én tudásom az egyáltalán sem 100%-os. Ezt így még hozzátenném.)

2019. ápr. 25. 00:02
 5/5 Miwato válasza:

Találtam nemrégiben egy jó minőségű fordítót amiben magyarról lehet fordítani koreaira! Naver Korean Dictionary a neve.^^ tudom ajánlani a figyelmedbe!x3

Itt megtaláltam a kitartás szót koreaiul: 지구력 a szó amit kerestél!^^ remélem. Így hónapok, évek múltán is tudtam segíteni neked...xDD

2019. okt. 4. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!