Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Olvasta valaki a trónok...

Olvasta valaki a trónok harcát angolul? Mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 6. 11:22
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%
Én olvastam, de hogy mi a nehéz az egy relatív fogalom, mert mindenkinek más a nehéz. Mindenesetre az biztos hogy nem a legegyszerűbb olvasmány, de én egyébként pont ezért szeretem mert sok új kifejezést tanulhatok belőle.
2018. ápr. 6. 11:43
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Stabil angoltudással lehet nekikezdeni. Nem a legkönnyebb
2018. ápr. 6. 12:47
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És milyen tempóban haladtok vele? Egyszerre mennyit olvastok el?
2018. ápr. 6. 15:04
 4/13 A kérdező kommentje:
Számotokra mennyire sok ismeretlen szó van benne? Ezeket szotárazzátok olvasás közben?
2018. ápr. 6. 15:16
 5/13 anonim válasza:
Elég izgalmas és fordulatos könyv szóval gyorsan lehet haladni vele. Én igen, szótárazni szoktam az ismeretlen szavakat és ha valami olyat találok amit úgy gondolom hogy fontos és hasznos kifejezés akkor azt feljegyzetelem magamnak külön.
2018. ápr. 6. 18:11
 6/13 anonim ***** válasza:
Én olvastam. Nem bonyolult a nyelvezete, néha használ nehezebb szavakat, de egy középfokú nyelvtudással simán olvasható.
2018. ápr. 6. 20:49
 7/13 anonim ***** válasza:
Igazából már alapfokú angollal is nekiállhatsz, jó lesz tanulásnak is.
2018. ápr. 6. 23:49
 8/13 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen már száz oldalt elolvastam belőle, csak érdekelt hogy másnak hogy megy.

Nekem elég sok ismeretlen szó van benne. Lehet hogy vagy 6 sort megértek teljesen, de ezen kívül általában soronként, mondatonként biztos hogy szótározom.

Persze néha enélkül is ki lehet találni a jelentést, de annyira érdekel a sztori hogy semmiről nem akarok lemaradni és nem szeretném félre értelmezni. Így viszont kb három oldalt olvasok el egyszerre. Ami aggaszt hogy kevés.

Bár még csak ez a második könyv amit angolul olvasok, és nem rövidített.

2018. ápr. 7. 07:00
 9/13 anonim ***** válasza:
Olvass kindle-ön vagy kindle alkalmazásban, van benne szótár
2018. ápr. 7. 14:35
 10/13 anonim ***** válasza:
56%

En nem olvasom a tronok harcat.

De erdekelne ha peldaul vki nem tud egy szot/kifejezest akkor leforditjatok vagy hogy tanulod meg maga azt a szot? En a hp elso reszet olvastam de volt par szo ami ismeretlen volt de en nem jegyeztem meg oket:O

Hogy jegyezitek meg?

2018. ápr. 8. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!