Mit jelent a "nine to five job" és mi az ellentéte?
Kilenctöl ötig tartó munkaidö, azaz egymüszakos, feltehetöen irodai munka.
Az ellentéte a több müszakos lenne szerintem.
Valami jellemzően sablonos, kötött munkabeosztás. 9-től 5-ig, ez pl egy irodai munkakör általános ideje.
Ellentéte alatt nem vagyok biztos hogy mire kéne gondolni. Éjszakai műszak, részmunkaidős állás, kötetlen munkarend?
A "nine to five job" a hagyományos, hétfőtől-péntekig, nyolctól-négyig tartó munkaidőt jelenti. Igazán jó szót nem tudok rá magyarul, de biztosan van.
Az én értelmezésem szerint a többműszakos munkarend az ellentéte, ez angolul "work in shifts".
"A "nine to five job" a hagyományos, hétfőtől-péntekig, nyolctól-négyig tartó munkaidőt jelenti."
Az azért nem zavar, hogy ennek "kilenctöl ötig" a jelentése, azaz nem jelenthet nyolctól négyiget????
Nem, egyáltalán nem zavar. Csak te ismered itt az angol számneveket, mindenki más hülye.
A briteknél az irodai munkaidő 9-kor kezdődik és délután 5-ig tart. Ha jól emlékszem, az iskola is csak 9-kor kezdődik arrafelé. Nálunk viszont az ilyen, egyműszakos, irodai jellegű munkaidő reggel 8-tól délután 4-ig tart hagyományosan, a gyakorlatban a 8-tól fél 5-ig tartó kivitel terjedt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!