Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Románia szláv, vagy latin...

Románia szláv, vagy latin népcsoportba tartozik?

Figyelt kérdés
Neten azt olvastam, hogy ők latinok, de akkor miért van olyan sok szláv eredetű szavuk, hogyan keveredtek kelet-európába? Úgy tudom, hogy nemrég hagyták el a cirol betűs írást, ami inkább a szlávokra, mint a latinokra jellemző, ahogy az ortodox vallás is. Hogyan tekintenek amúgy magukra, latinként? Hogy oktatják a román iskolákban?

2018. márc. 4. 03:55
1 2
 11/11 anonim válasza:

A román nyelv újlatin eredetű nyelvként van feltüntetve.

Romániában anyanyelvi szinten oktatják a román nyelvet, tehát egy magyar anyanyelvű embernek nem könnyű megtanulni. Magyar anyanyelvűként is azt az érettségit kapod, mint egy román anyanyelvű, viszont egy román anyanyelvűnek nem kell magyar nyelvből érettségit tennie. Sajnos eléggé szar az oktatás Romániában, ezért nem csoda, hogy csomó embernek nem sikerül román nyelvből az érettségi. Én 12 évig tanultam, de undorító nyelvnek tartom, és soha nem is tanulnám már meg :)

2018. márc. 8. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!