Tanácsot kérek, hogy milyen nyelvet tanuljak?
1. kínai - a felmérések szerint hamarosan világnyelv lesz, mert mindehol vannak már kínaiak
2. tanulj valami skadináv nyelvet. én finnül tanultam, az nagyon szép, és egész sokat fizetnek a magántanároknak fordítóknak, ha skandináv nyelvet beszélnek
3. német - ezt is tanultam, csak abbahagytam, mert nem szerettem. viszont figyelmbe véve, hogy Magyarország a német nyelvterület szomszédsággában van, hasznos lehet
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Kedves utolsó: Én gondolkodtam a németen, bár azok akik németül tanulnak, azt mondják, hogy nem érdemes tanulni. Számításba vettem az oroszt, azzal meg azt mondták, hogy nem megyek vele semmire. Kínait semmiféleképpen sem. Esetleg valami mediterrán ország nyelvére gondoltam, főleg az olaszt a latin miatt.
Német, orosz, spanyol bármelyike jó választás.
A kínaiak nem veszik szívesen, ha egy idegen az ő nyelvüket tanulja, sőt, le is nézik.
"19 éves vagyok, az angol, és a latin nyelvet tanultam, mindkettőből van már nyelvvizsgám"
Akkor a spanyol, francia, portugál és az olasz semmiféle nehézséget nem jelenthet számodra.
Az angolhoz a legközelebb a spanyol vagy a francia esik, ha ezek egyikét megtanulod, akkor a másikat néhány hónap alatt el lehet sajátítani, végül jöhet a portugál, majd esetleg ráadásnak az olasz.
A francia előnye, hogy nem nagyon nehéz, de hasznos.
A spanyol kevésbé hasznos, de még a franciánál is könnyebb. Az olasz alig nehezebb a spanyolnál, viszont semmire se jó.
Viszont ha nem az motivál, hogy gyorsan sok nyelvet megtanulj, akkor a németnek kell a következőnek lennie, mert az nagyon fontos nyelv. Majd harmadik helyen az orosz is szóba jöhet. Tehát ha egy nehezebb utat is mersz járni, akkor német és orosz legyen a két következő, és akkor szélesebb látóköröd lesz. Ha gyorsan sok nyelvvizsgát akarsz, akkor a spanyol->portugál->francia->olasz sorozaton 2-3 év alatt végig lehet nyomulni.
A nyelvek hasznossági sorrendje 1. angol, 2. német és francia, 3. orosz, spanyol, japán, portugál. Ezt vedd figyelembe, ha az a kérdés, hogy mit _érdemes_ tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!