Angolok hogyan kívánnak jó étvágyat és hogyan köszönök meg az étkezést?
Nem igazan kivannak jo etvagyat, annyit mondanak, hogy enjoy your meal, de ez nem olyan szokas, mint nalunk a jo etvagyat.
Az etkezest sem koszonik meg tudtommal, hanem a vendeglatast. Vagy ha otthon kifejezetten finomat fozott az anya vagy az apa, akkor fogjak mondani, hogy thanks mom this was really delicious. De rendszerszeruen nem fordul elo, hogy etkezesrol etkezesre megkoszonik az etkezest.
De azert valaki erositsen meg :)
Az mas.
Ok asztali aldast mondanak, es az Urnak koszonik meg. Amikor mi jo etvagyat kivanunk, akkor az nem vallasos jellegu - legalabbis szerintem.
Szinten amikor a szuleid altal keszitett etelt, vagy a vendegsegben kapott etelt koszonod meg, akkor nem az Urnak koszonod meg, hanem a szuleidnek, vendeglatoidnak.
1-2 jól mondja.
De persze nincs ellenükre, ha ezt a szokást be akarod vezetni egy közösségbe, én a "Have a nice meal" mondatot mondtam el minden étkezés előtt, és bár először furán néztek rám emiatt, utána megtetszett nekik. :)
A vallásnak meg semmi köze nincs ehhez.
Enjoy!
Amúgy meg megértik a Bon appetite-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!