Neked milyen eredetű a vezetékneved?
Figyelt kérdés
Nekem német, elvileg "kék alatti"-t jelent, és abban a formában, ami a családomnak és nekem van, még nem találkoztam vele.2018. jan. 1. 22:46
4/11 anonim válasza:
Én simán Kovács vagyok.
"Nekem német, elvileg "kék alatti"-t jelent"
Bocsánat a kérdésért, de nem zsidó őseid voltak? Az itteni zsidók úgy jártak, hogy németes hangzású nevet kellett felvenniük, és abból jött ki gyakran jöttek ki szokatlan jelentésű családnevek.
Például Rosenfeld = Rózsamező.
7/11 anonim válasza:
Nem írnád meg privátban? Tök érdekel :D
8/11 anonim válasza:
Elvilg török. Mert van,volt ilyen nevü török politikus. Van is magyar jelentése.
De volt ilyen magyar keresztnév is az Árpád korban.
Illetv van egy ilyen falu is.
9/11 anonim válasza:
Elvileg van angol, német és zsidó eredetű változata is (leírva és valószínű kiejtve is ugyan az), az enyém a ezekből több, mint valószínű, hogy a német, mert a három közül csak sváb felmenőim vannak (legalábbis az utolsó 4-5 generációban).
10/11 anonim válasza:
Unterblau? :D
Nekem magyar. Nemes - szó szeirnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!