Sokra tudnám vinni azzal, ha sok idegen nyelvet anyanyelvi szintre megtanulnék?
" Úgy tesókám, hogy valakinek van nyelvérzéke ;). Attól még, hogy a faterod/muterod tehetségtelen, attól még más lehet. Képzekd, a bátyjám 3 nyelvet tud anyanyelbi szinten."
Én meg nyelvész vagyok, és az anyanyelvi szint meghatározhatatlan fogalom.
Pont ezaz, amit az utolsó válaszoló írt. Tökéletesen anyanyelvi szintre több nyelvet megtanulni kb lehetetlen,ha csak nem fordítod erre életed nagy részét. Egy nyelv még csak-csak oké, valami egyszerűbb, mint az angol ha nagyon durván beleásod magad. D
Japánhoz annyi, hogy én tanulom már egy ideje. Abból viszont tényleg képtelenség anyanyelvi szinten megtanulni, annyi rejtett kis "hülyesége" van a nyelvnek. N1es szintet mondják a legfelsőbbnek ugye (5 szint van) de még az is nagyon messze áll az anyanyelvi szinttől. Meg eleve nem értem, minek akarsz anyanyelvi szinten megtanulni. Ha folyékonyan beszélsz és az emelt nyelvvizsgáid megvannak és vagy is azon a szinten, az már bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!