Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért megy ilyen nehezen...

Miért megy ilyen nehezen nekem az angol?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Több éve angolt tanulok, tanárral sajnos sosem, autodidaktán tanultam.

Ennek az volt az oka, hogy a helységben ahol felnőttem nem tanítottak angolt, ugyanis nem volt angoltanár, így németet tanultam majd a középsuliban lehetett választani, és akkor sem az angolt választottam mert akkor attól féltem, hogy nincsenek kellő alapjaim hozzá. (Nem magyar országon tanultam)

Később azonban tudomásul kellett vennem, hogy a munkám során nem tudom és nem is szeretném elkerülni az angolt, így elkezdtem tanulni.

Először szószedeteket, majd végigcsináltam a duolingót, 2,5 éve majdnem minden nap gyakorlok, a szériám most is 279 napos, viszont a tudásom valahogy stagnál.. :(

Ha olvasok angol szövegeket, akkor 80% ban értem, de valahogy lassan tudom összeállítani a mondatot, vagy ha egy szót nem értek már nem tudom összerakni rendesen szótár nélkül.

Ugyanez van, ha beszéd alapján próbálom érteni amire felfogom már két mondatot elmondtak, és akkor kész kiestem..

Nemrég hozzám szóltak angol nyelven és mintha mindet elfelejtettem volna, alig tudtam megszólalni..

Nem hiszem el, hogy ilyen roncs a nyelvérzékem.

Programozó vagyok, a szakmai angolt értem (írásban) de az más. Ott megtanultam, mi az a függvény, mi az interfész stb, és sikeres vagyok benne.

Mégis szégyenlem magam, hogy nem vagyok képes rendesen megtanulni angolul, holott minden nap időt fordítok rá..

Talán az is probléma, hogy a duolingo kérdéseit már kapásból tudom addig gyakoroltam, lehet struktúrát kéne váltanom, vagy nyelvtanár?

Nem hiszem, hogy egy ember ne lenne képes több év alatt egy nyelvet megtanulni.. Dühítő :(

2017. júl. 3. 13:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Én így csinálom:

Először dalszövegeket fordítottam angolra magamban.

Utána magamban gondoltam ki mondatokat angolul.

Utána végre találtam egy fórumot, ahol nem írták le előre minden gondolatomat. Bang! az angolra! Írtam néhány hozzászólást, és értették! Bang!

Most pedig heti öt nap negyedórás hangos monológot tartok, ez néha félóra is. A leggyakoribb angol szavakkal mondok mondatokat, egy könyv felhasználásával:

[link]

Még döcögök, néha csak későn jut eszembe egy-egy szó, de alakul.

2017. júl. 3. 17:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Továbbá fogadd meg a jótanácsokat, az angol nem bevehetetlen:

[link]

2017. júl. 3. 17:31
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Igen, ez a probléma, hogy sok információ jön be de kevés megy ki.

Ezen kell fejlesztenem, írnom kell nekem is, hogy javuljon a fogalmazókészségem.

Köszi. :)

2017. júl. 3. 19:28
 4/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

nem olvastam el mindent

de ha tudsz erdemes angolokkal (vagy angolul) irasban vagy szoban kommunikalni, ez a legjobb modja

angol nyelvu konyveket olvasni

filmeket nezni angol hang es Felirat is!

es szotarozgatsz amit nagyon nem ertesz es nem megy

ezenkivul erdemes a nyelvtant magolgatni neha, nekem egyaltalan nem megy, igaz magyarban sem...

Xy4

2017. júl. 4. 14:52
 5/5 Mansour ***** válasza:

Azért nem kell nagyon elkeseredni, van olyan, hogy valaki nehezebben tanul nyelveket, és olyan is, hogy az egyik nyelv nehezebben megy, mint a másik. Meg az is belejátszhat, hogy mint írtad, sokáig halogattad az angolt, így kialakulhatott valami negatív beállítottság vele szemben, amin még nem sikerült túllendülni...

Olyan már velem is többször előfordult (és nem csak nyelveknél), hogy éles helyzetben hirtelen mindent elfelejtettem. Szar dolog, de el kell fogadni, hogy az ember hajlamos ilyesmire.

A nyelvtanulással kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy a szavak és a nyelvtan bemagolása nem sokat ér. Az így tanult szavak nagy részét hosszú távon nem jegyzi meg az ember, felesleges erőfeszítés. Ha már magolás, akkor talán az összefüggő szövegek/mondatok bemagolásának van némi haszna. Amúgy meg az a jó módszer, amit a többiek is írtak, hogy minél többet kell olvasni, filmeket nézni, és az önálló mondatalkotást gyakorolni.

2017. júl. 5. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!