Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen a francia kiejtésem?

Milyen a francia kiejtésem?

Figyelt kérdés

[link]

Valaki aki tud franciául segítene légyszi? :)

Nagyon magyaros?

Csúnya az "r" betű ahogy kiejtem?

2017. máj. 18. 00:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
36%
No de hát olyanok véleményét kérte, akik beszélnek, értenek franciául. Borzalmas szerintem, ne haragúdj. Nem csak az "r". Ha valakinek teljesen idegen ez a nyelv, az nem hallja ki nyilván. Nem annyira sarkos már az akcentus, mint sok magyarnál bármilyen idegen nyelv esetében, de kicsit sem szép. Ez van. Én sem beszélek pöpecül franciául. Értem ez alatt felsőfokon értem/beszélem, de nekem is ocsmány akcentusom van. Nővérem él Frnaciaországban közel 20 éve, férje francia, unokaöcsi/hugi már ott születtek. Tesóm már nagyon szépen beszél, de még mindig vannak "durva"reccsenései 1-2 hangnál. Azt szokták mondani neki, hogy hallatszik, hogy nem az anyanyelve, de már meg nem mondanák milyen az akcentusa, mert elég gyenge már. A téd még erős. Nem tudom ez az éneklés miatt lenne fontos, vagy csak úgy kíváncsiságból? Mindenesetre hajrá, van még hova fejlődni... Én már feldtam, az angolom teljesen jó, a franciám meg legalább annyira ropog, mint a spanyolom, mondjuk ez utóbbit még kevéssé beszélem.
2017. máj. 18. 10:21
 12/15 anonim ***** válasza:
Tudom, a kiejtésed volt a kérdés tárgya, de meg kell jegyeznem, hogy nagyon szép hangod van! Ismerem az eredeti dalt, és ahhoz mérten is szerintem kellemes hallgatni a te verziódat. Amúgy én teljesen laikus vagyok a nyelvvel kapcsolatban, csupán szeretem a francia zenét, de én mondjuk simán elhinném hogy francia vagy :D
2017. máj. 18. 20:45
 13/15 A kérdező kommentje:

[link]

van spanyol is :)

Imádok más nyelveken énekelni.

Szerintem van nyelvérzékem.

2017. máj. 18. 21:11
 14/15 anonim ***** válasza:
46%
Főleg a végénél lehet hallani, hogy nem az anyanyelved, meg pár hangnál végig, például ahogy a "fais"-t ejted ki vagy bizonyos orrhangokat. De amúgy nagyon jó, hasonlít az eredetihez és gyönyörű hangod van, szépen énekelsz. Csak így tovább! :)
2017. máj. 22. 10:24
 15/15 anonim ***** válasza:
50%

Szia !

Szerintem gyönyörű hangod van, és jól ejted a francia szavakat, nekem tetszik az éneked, és érthető is, persze nem vagy született francia, vannak eredeti francia énekesek és gyakran van hogy nem értem a szöveget. A tiéd jó. Ezt énekelted"

Des amours meurent, des amours naissent

Les siècles passent et disparaissent

Ce que tu crois être mort

C'est une saison et rien de plus

Un jour lassé de cette errance

Tu t'en iras, quelle importance

Car la terre tournera encore

Même quand nous ne tournerons plus

Embrasse-moi dis-moi que tu m'aimes

Fais-moi sourire au beau milieu d'un requiem

Embrasse-moi dis-moi que tu m'aimes

Fais-moi danser jusqu'à ce que le temps nous reprenne

Ce qu'il a donné

Un an, deux ans, cent ans de bonheur

Puis la vie te cueille comme une fleur

Fais-moi marrer j'en ai besoin

En attendant que sonne l'heure

Un an, deux ans, cent ans à deux

Et puis un jour on est tout seul

On pleure mais on survit quand même

C'est la beauté du requiem

Les étincelles deviennent des flammes

Les petites filles deviennent des femmes

Ce que tu crois être la mort

C'est un brasier et rien de plus...

És érted a francia szöveg magyarra való fordítását is?

Még egyszer NAGY GRATULA !!! :D

A hangod csodálatos, a kiejtést pedig gyakoroljad, bár nekem így is tetszik, szerintem a franciák is érteni fogják, ha úgy hozza a sors. Képezd magad, járj szerencsével !!! Érdemes lenne valamilyen stúdiót felkeresni, akik keresik a tehetségeket. ( még annyi a franciák nem igazán ejtik ki "r" hangot, szeretik elnyelni.

2017. máj. 25. 01:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!