Mi az ami angol levélnék joker?
"Valami jó nyakatekert..ami tuti sok pontot ér? :D"
Ami sok pontot ér, az szerintem az, ha nem csinálsz hibát. A legnagyobb tévedés, ha megpróbálsz valami nyakatekert mondatot belerakni, és hibát csinálsz. Akkor az egész egy bukta. Bonyolult szöveget akkor használj csak, ha indokolt, és a legnagyobb körültekintéssel.
A legtöbb fontos kifejetést szerintem már rég megtanultad a tankönyvekből.
Dear Sir or Madam, Best regards, Sincerely, I look forward to hearing from you, stb. (Gondolom nem kell őket bemutatni, megvan a saját "Hogyan írjunk levelet angolul?" könyved, ami még listázza is őket.)
Arra ügyelj inkább, hogy mindig a lehető legjobb helyen a legjobbat használd a megtanultak közül. Akkor nem lesz baj.
"hogy tudom beleépíteni a levélbe más ideidős mondatokat?"
Ugyanúgy, mint bármilyen más szövegbe. Ebből a szempontból tökmindegy, hogy levél-e az illető vagy más típusú fogalmazás.
pl:
I wrote to you on June 13.
I would like to ask for your help.
I was directed to you by a friend. (Passzív[=szenvedő], mert én voltam a cselekvés tárgya. "Egy barátom irányított Önhöz.")
I have been waiting for your reply for 3 weeks. (Present Perfect Continous, mert jelen időponttal bezáródó folamatosan fenálló állapot, jelenre kiható múltbeli esemény; a helyes igedőre az időhatározójából (for) is következtethetünk.)
I'm going to try to reach you by phone.(sima jövő, going to-val mert tervezett, ígéretre szánt, nem bizonytalan vagy abban a pillanatban eldőlt dolog)
satöbbi satöbbi.Ha tudod az igeidőket (melyiket mikor, mire), akkor nem lehet semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!