A portugál neveket miért ejtik rosszul a médiában, honnan jön ez?
Figyelt kérdés
Max addig jutnak el, hogy a J betű Zs hangot eredményez azt csá, míg más nyelvekben a nyelvjárásokra is figyelnek (Dimitri Payet esete), és zavar ez a következetlenség.
Persze nyilván a portugál nyelvűek hibája is ez, hiszen nem hívják fel a figyelmet a nevük helyes kiejtésére. Pedig volt portugáliában foci EB, Brazíliában foci VB és olimpia, meg lett volna a lehetőség.
De ez azért nem mentség a médiának szerintem, csak egy forvóra kéne felmenni, azt csá. Tehát miért ejtik rosszul a portugál neveket?
2017. máj. 3. 11:28
1/7 anonim válasza:
Ugyanazért, amiért nem tudják kiejteni a magyar neveket sem néha. Vagy ami nekem szembetűnik mindig, mert én ezzel a területtel foglalkozom, hogy a médiában "Erdogan" nevét nem tudják kiejti. Szó szerint így ejtik, holott a helyes kiejtés szerint "Erdoan". Gondolom, egyszerűen nem néznek utána. Nem lennék meglepődve. Sőt, inkább azon lennék meglepődve, ha odafigyelnének ilyen apróságokra.
2/7 anonim válasza:
Azért azt megnézném hogy a Portugál médiában a magyar neveket helyesen ejtik-e. 😉 Csak mert sem az olaszban, sem a németben nem.
3/7 Molyember válasza:
Ugye te most csak azért vergődsz, hogy kihangsúlyozhasd a portugál kiejtéssel kapcsolatos végtelen műveltségedet, azt csá, nem?
4/7 anonim válasza:
Az angol, francia, német neveket sem ejtik jól az esetek túlnyomó többségében.
5/7 anonim válasza:
Minden idegen nyelvű névnél vannak ilyenek. Még az angolnál is, pedig az a legismertebb.
7/7 A kérdező kommentje:
hmm.. más nyelveknél is van hiba persze, de portugálnál valahogy más az egész, mintha direkt akarnák rosszul kiejteni, mert ez valami megszokásnak tűnik. Miért alakult így?
2017. máj. 4. 14:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!