Mennyire elterjedt a francia nyelv európában?

Egyedül Franciaországban beszélik, meg valamennyire Belgiumban. (Meg talán Andorrában.)
Afrikában is elterjedt, de most Európáról van szó.
Sajnos ennek a nyelvnek a hasznát leginkább csak Franciában veszed hasznát. Tehát ha elmész valahova nyaralni is, például Németbe, akkor nem veszed annyi hasznát a franciának, mint például az angolnak..
Ha teheted akkor inkább az angolt nyomd meg nagyon. Szerintem európában még a németnek is több haszna van. Szóval franciát tenyleg csak franciában fogod tudni kihasználni..
Ez az én szerény véleményem, lepontozók kerüljenek.

Ez attól függ, hogy milyen területen, illetve pozícióban szeretnél elhelyezkedni. Valahol egyáltalán nem tudod hasznosítani, van ahol előnyös lehet, mert viszonylag sok olyan cég van, ahol szükség lehet franciául beszélő kapcsolattartóra.
Angol, német mindenhova kell, franciát én csak annak ajánlanám, aki szándékozik több latin nyelvet is tanulni. Biztos van olyan zsíros állás, ahova kell a francia, de általánosságban nem igazán elvárás a francia nyelvtudás.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!