Mit jelent a "wokeness"? Van valami magyar megfelelője?
Figyelt kérdés
2017. ápr. 12. 18:09
1/3 anonim válasza:
Gondolom a szlenget érted, hogy 'woke', stay woke, I'm woke stb. Úgy lehetne magyarul mondani, hogy ébredt vagy éber valaki. Az Urban Dictionary úgy írja le, hogy akkor "woke" valaki,
2/3 anonim válasza:
A tab-ra nyomtam, és elküldtem véletlen a félválaszt. Na akkor "woke" valaki, ha a média által nyomott felesleges hülyeségeken átlátsz, és tudod, hogy igazából mi történik a világban. De ezt a kifejezést szerintem senki se használja komolyan.
3/3 Sunshinedoll válasza:
2013 óta lett elég elterjedt kifejezés, és ez is (mint egy csomó más, ma trendi szleng, mint a fleek meg a slay) a fekete amerikai közösségektől származik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!