A kutyát nem érdekli, hogy kell kimondani. Ha cigány vagy, ismerned kellene az anyanyelved, ha magyar vagy akkor meg szégyelld el magad, amiért egy senkiházi népnek a nyelvén akarsz beszélni.
2010. máj. 13. 15:05
2/14 A kérdező kommentje:
nemvéleményt kértem-.-" bunkóó.
2010. máj. 13. 15:14
3/14 anonim válasza:
Fonetikusan
Jekh
duj
trin
star
pánzs
- azt nem tudom
efta
okto
ijja
desh
2010. máj. 13. 15:18
4/14 A kérdező kommentje:
köszi=)
2010. máj. 13. 15:28
5/14 anonim válasza:
"A kutyát nem érdekli, hogy kell kimondani. Ha cigány vagy, ismerned kellene az anyanyelved, ha magyar vagy akkor meg szégyelld el magad, amiért egy senkiházi népnek a nyelvén akarsz beszélni."
Ha nem tudsz hasznos tanácsokat adni a kérdezőnek, akkor mi keresni valód van neked itt?
Tudod vannak még olyan roma származású művelt emberek, akik tisztán beszélik a magyar nyelvet, ugyanakkor a saját anyanyelvét is szeretné megtanulni! Minden kulturának megvan a maga szépsége, és nincs jogod elitélni mást amiért szeretne művelödni! Egyetemen is tanitják a cigány nyelvet...és nem csak roma származású emberek tanulják, mivel némelyeknek könnyebb ezt a nyelvet megtanulni!
Inkább te szégyellhetnéd magad amiért ilyen primitiv kijelentéseket teszel ki!
Megnézném ha a kezedbe kerülne egy hegedű mi szépet tudnál alkotni...
2010. máj. 13. 16:13
6/14 anonim válasza:
Senkiházi nép, mi, te sutyerák? Te letettél már valamit az asztalra, vagy egész életedben csak arra verd a nyálad, hogy magyar vagy? Ettől önmagában nem leszel jobb senkinél.
2010. máj. 13. 19:19
7/14 anonim válasza:
:) Annyi a gond, hogy semmi másban nem jók és nem alkottak maradandót, csak a zenében. Azt mondják, hogy a cigány zene hungarikum. Kodály Zoltán is megmondta, hogy cigány zene nem létezik, amit ők cigány zenének mernek nevezni, az különféle népektől(főképp a magyartól) lett összelopva. És nem érdekelnek a művelt roma emberek, kevés van belőlük ahhoz, hogy a maradék salakot megtartsuk értük. Tudom, hogy a kollektív bűnösség elve nem mindig célravezető, de jelen esetben... Ideológiák kérdése. Ja, és többet tettem már le az asztalra, mint a legtöbb "helóta", aki több 100 éve próbál integrálódni a társadalmunkba. Csak ezidáig hiába és ha ennyi idő alatt nem sikerült, akkor nem is fog. Köszi, hogy elolvastátok. Remélem nem arról tettem tanúbizonyságot, hogy "arra verem a nyálam egész életemben hogy magyar vagyok". Szégyelld magad, amiért nem vagy büszke a magyarságodra.
2010. máj. 13. 22:38
8/14 anonim válasza:
ja a 15:05 voltam..
2010. máj. 13. 22:45
9/14 anonim válasza:
Nem azt mondtam, hogy nem vagyok büszke, te szerencsétlen, hanem hogy nem erénynek, csak egyszerű ténynek tartom a származást, és nem tartok kevesebbnek senkit azért, mert nem magyar. Szégyelld magad, amiért nem vagy képes az anyanyelveden szöveget értelmezni.
2010. máj. 13. 23:28
10/14 anonim válasza:
Szerintem meg igenis szép dolog,hogy a kérdező ezen nép nyelven szeretne néhány szót megtanulni. Ilyen alapon semmilyen nyelven ne tanuljunk, mert mindenki csinált rossz dolgokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!