Van itt olyan, aki az ún. input módszerrel tanult meg egy nyelvet önállóan?
Ez az 5 év, 5 nyelv bloggerének csodatalálmánya? Én soha nem hallottam még ezt az elnevezést.
Kicsit bénának is tűnik, hiszen az input-output szavak jelentése egyszerűen bemenet-kimenet.
Magyarul, ez nekem a "passzív" tanulást ajnározó cuccnak tűnik, azaz hallgass/olvass, de ne magad ne írj vagy beszélj. Ja és ne tanulj nyelvtant "majd jön az magától".
Szerintem ez ugyanaz a cucc, mint a csodadiéta. Tudod, hogy mi a "diéta" ami működik, csak kibúvókat keresel alóla. Természetesen a passzív tanulásis működik, és mindig lehet azt hangsúlyozni, ami az adott emberhez jobban passzol és gyorsabb haladást ér el. De alapvetően az ÖSSZES megközelítésre szükség van. Én nem akarok például félretanult nyelvtani szabályokkal dobálózó "inputosokkal" összefutni. (A másik oldalo persze a nyelvtanból penge, de megszólalni/szöveget értelmezni nehezebben képes illető sem ideális helyzetű; ezért mondtam, hogy mindegyikre végső soron szükség van.)
Köszi a választ és az önálló véleményt!
Nem, ez közel sem Bálint találmánya.
Tudomásom szerint a modern nyelvtanulásban Stephen Kraschen nevéhez fűződik ez a módszer.
De állítólag ezzel tanult meg több nyelvet is Steve Kaufmann, illetve két lengyel srác három év alatt közel anyanyelvi szinten angolul. Az ő honlapjuk antimoon pont com néven fut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!