Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit gondoltok, stabil B1-es...

Mit gondoltok, stabil B1-es nyelvtudással el lehet boldogulni egy idegen országban a mindennapokban?

Figyelt kérdés
2017. febr. 13. 19:35
 1/10 anonim ***** válasza:
50%

Ez a mindennap?

Viszlát este.

Kérek egy jegyet Cingula állomásig.

Jóreggelt.

Kaphatnék egy másik ceruzát/füzetet/seprűt/vésőt?

Megint esik.

Van még valami feladatom mára?

Kártyával fizetnék.

Vagy az is, hogy felveteted magadat dolgozni, lakást keresel, lerobban a metró, látsz egy utcai szurkálást, elmész orvoshoz a derékfájásoddal?

2017. febr. 13. 20:08
 2/10 anonim ***** válasza:
24%
Úgy van, ahogy az első írja. A B1 nagyon alap kommunikációra elég... arra nem, hogy megértsd a híreket, vagy valamilyen komolyabb beszélgetésbe bonyolódj.
2017. febr. 13. 21:15
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

A stabil B1-re pont úgy lehet építeni mint a B2-re.

Mindegyikkel évekig kell tanulni. Az hogy mennyire vagy hajlandó tanulni, rajtad múlik. Sokszor van úgy hogy úgy érzed, hogy nem haladsz 5-ről 6-ra, aztán észreveszed, hogy már az ismeretlen szavak lényegére is rájössz a szövegkörnyezetből, és elkezded a helyi szlenget beszélni.

Ilyenkor Sem kell elbíznod magad, mert lehet hogy az otthoni Volt tanáraid nem fogják érteni, de azért még valószínű ők tudják jobban a nyelvtant, és a hivatalosat.:)

2017. febr. 13. 22:21
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
2: én B2-vel is pont így voltam 6 éve. Aztán az állandó rádióhallgatás, és az anyanyelvi környezetben való dolgozás, na meg némi rendszeres utánaolvasás továbbfejleszti az embert.
2017. febr. 13. 22:23
 5/10 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem nem. En egy nyelvbol jelenleg valahol a B1 es B2 kozott mozgok (tehat, odafigyeles nelkul is megertem mondjuk a tevebol az egyszerubb mondatokat, egy atlag tarsalgasban reszt tudok venni stb.), de hogy ezzel kint eljek, azt nem tudnam elkepzelni, mert nagyon keves lenne.
2017. febr. 14. 07:14
 6/10 anonim ***** válasza:
93%

5# Nyilván ha nincs fent valami baj, akkor fejlődsz kint. Készségtől és beállítóttságtól függ a sebesség, de fejlődnél.

Mit gondolsz, hogy lehet jól megtanulni? Szerinted van olyan aki előbb megtanul perfektül és utána kezd kint élni? Szerintem kintlét nélkül meg lehet tanulni, de közel nem olyan jól mint anyanyelvi közegben. Ja, és isgen az is fontos, hogy mondjuk az ember ne vonuljon félre a magyarokkal bandázni, mert akkor sosem tanul úgy meg, és mindig különálló marad.

Nekem pl. angolból hiányzik az, hogy 1-2 évet küztük éljek, akkor megtanulnám azt is. Többször elkezdtem, akkor mindig jól ment, de valahogy nem ivódott úgy be mint amikor az ember ott van. Pl. sok mindent megértek az angol nyelvű filmekben is, de valahogy rég Volt hogy próbáltam beszélni.

2017. febr. 14. 22:32
 7/10 Berserker88 válasza:
100%
Én egy évig tanultam Németet amiből az eins zwei polizei mondókára emlékszem csak, majdnem tíz év távlatából kimentem dolgozni két hónapra Innsbruckba ahol muszáj volt elég hamar megtanulnom félig-meddig németül, legalább csak a legalapabb dolgokat, hogy ne dögöljek éhen. Tehát igen, ha rajtad van a nyomás, és muszáj megtanulnod akkor a legjobb szerintem. Amikor meg Angliában dolgoztam, csak lestem, hogy mit makog a sok tálib, pedig csak elsős korom óta tanultam angolul. =) Hiába nézel filmet felirat nélkül, vagy mittom' én, teljesen más ha egy emberrel kell beszélgetni. :)
2017. febr. 16. 00:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Látom, egy páran azt értették ki a kérdésből, ami le van írva, azaz B1 nyelvtudással ellenni hosszabb távon, egy páran meg azt, hogy ha B1 nyelvtudással kimegyek, és ott majd fejlődök...

Immár csak az a kérdés, hogy a Kérdező mit is akart kérdezni. :)

2017. febr. 16. 08:33
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Pontosítanám a kérdésemet, az utolsó válaszolóra reflektálva.

Leginkább az utóbbi része érdekel, tehát egy erős B1-es nyelvtudásra már relatíve könnyebben lehet építeni a továbbiakat a kint-tartózkodás alkalmával, nem?

2017. febr. 16. 10:18
 10/10 anonim ***** válasza:

"B1 nyelvtudással ellenni hosszabb távon"

Ez a feltételezés helytelen. Vagy rövid távon vagy el, vagy úgyis fejlődsz ha hosszabb távon vagy kint és akkor már nem B1-es vagy. Mármint ha a tényleges tudást értjük B1 alatt és nem azt hogy miről van papír.

2017. febr. 16. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!