Ha "ööööö"-zés minden nyelvben van akkor Pákó mért nem tudja kimondani az ö betűt?
Figyelt kérdés
2010. máj. 7. 23:49
11/19 anonim válasza:
Az angolban er, nem ööö, de a jelentése ugyanaz.
12/19 anonim válasza:
Amit itt olvasol, annak negyedén röhögj, a negyedét felejtsd el, mert hülyeség, a negyede primitív baromság, amin csak dühöngeni lehet és akkor megvan, hogy mennyi maradt, amit el is hihetsz?:)))
13/19 anonim válasza:
Sztem a legtöbb nyelvben nincs Ö.
14/19 anonim válasza:
japánban az ő helyett ano-znak :D
15/19 anonim válasza:
Mert ő annak az egy nyelvnek a hangkészletére lett nevelve (amiben valószínűleg nincs ö), ezért neki azt nehéz kimondani, lehet sose tanulja meg.
16/19 anonim válasza:
Figyelj, szerintem azt olvashattad, hogy "ööö"-zés mindenhol van, tehát átvitt értelemben, vagyis minden nyelvben vannak ilyen beszédszünetek, csak máshogy. Kettőről tudok konkrétan: az angolban "ummmmmm...", a németben meg "alsooooo....". A többi nyelvben nem tudom, hogy fejezik ezt ki, pedig engem is érdekelne.
17/19 anonim válasza:
Németben is van "ööö", vagy legalábbis vmi nagyon hasonló hang, amit gondolkodás közben ejtenek. Tudom, mert éltem kint egy ideig.
18/19 anonim válasza:
Az ummm is hasonlit az ömmmm-re:) Tehat az angolok is oooznek:D
19/19 anonim válasza:
más hangzóval mondják, pl. az amerikaiak ááámmmm
olaszok meg eeeeeeeee
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!