Angolul tudó, tudományokhoz értő emberek! Jhon Gribbin támogatja az "intelligens tervezést"!?
A mai napon vettem egy könyvet: Jhon Gribbin: A multiverzum nyomában.
Most rákerestem nemrég a szerzőre, hogy milyen világnézete van, többnyire angol nyelvű linkeket adott ki a kereső. Mivel nem vagyok jó angolos, így nem is igazán értem azt, amiket kiadott, de ilyen linkeket találtam. Itt mintha Gribbin támogatná az ID-t...:
Itt meg ha jól vettem ki, arról van szó, hogy Gribbin nem is úgy érti azt, mint a kreacionisták:
Most akkor mi is a helyzet?
Megtennétek, hogy elolvassátok ezeket a linkeket, és a lényeget elmondjátok? Nem szeretném sarlatánok könyveit olvasni. Ha ez a Gribbin is olyan kókler, mint Kent Hovind, akkor figyelmen kívül hagyom az írásait...
Köszi előre is a válaszokat.
Ne aggódj, semmi köze Hovindhoz :D
Egyszerűen csak mint zseniális tudós, és mellette sci-fi író, néha beindul a fantáziája, például arról, milyen módon lehetne tudatos tervezéssel létrehozni egy univerzumot, vagy esetleg hogy esélyes-e a mi univerzumunk esetében is, hogy ilyesmi történt.
De minderről teljesen vallásfüggetlenül gondolkodik, külön ki is emelte, hogy nem valami istenféleségről képzeleg: "By this, I do not mean a God figure, an "intelligent designer" monitoring and shaping all aspects of life."
Sziasztok, közben egy új fordulat:
Beleolvastam a könyvbe, és ott Gribbin leszögezi, hogy nem az ID-ről beszél. Így már megnyugodtam, és hozzákezdhetek az olvasáshoz. Szóval a kérdés tárgytalan.
Gabriel.Tailor köszi a választ!
Az nem baj, ha egy kutató elfantáziálgat, ha jól tudom egy ilyesmi fantázia az is, hogy szimulált univerzumban élünk.
Csak hirtelen megijedtem, amikor ki adta a linkeket, hogy kinek a könyvét vettem meg... mert a Hovind féle alakokat nem csak a tudományos társadalomban, hanem a normális hívő emberek körében sem látják szívesen.
Szóval így már minden oké, hozzá is kezdek az olvasáshoz. És BUÉK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!