Honnan ered az Usa angolja?
Meglepő módon: Angliából.
Bővebb felvilágosításért kérdezze kezelőorvosát, Google-keresőjét.
Öööö, nem tudom eldönteni, hogy ezt a kérdést komolyan gondoltad-e...
Azt gondolnám, ha nem is vagy a történelemből toppon (vagy inkább semmit sem tudsz róla, egy ilyen kérdésből kiindulva...), legalább tudod használni a google-t.
Mondjuk itt is olvashatsz róla (többek között persze): [link]
Csak pár kiemelt rész:
"Angol gyarmatosítás[szerkesztés]
Az angolok csak a spanyolok és a franciák után jelentek meg az Újvilágban, közülük is elsőként Francis Drake kalózai."
"A lakosság 60-70%-ban angol, 12-15%-ban skót, 6-9%-ban német, 2-5%-ban ír, 3%-ban holland nemzetiségű volt."
"Az angol gyarmatok a király nevében külön-külön kormányzók irányítása alatt állt, és az anyaország parlamentjének törvényei is természetesen kötelezőek voltak."
"A Nagy-Britannia által hozott intézkedések gyakran jelentős és esetként széles körű félháborodást keltettek a gyarmati lakosság körében... Különböző szerveződések alakultak az intézkedések elleni fellépésre: Szabadság Fiai (Sons of Liberty)... 1773-ban Nagy-Britannia és 13 amerikai gyarmata közötti feszültségek a bostoni teadélutánban csúcsosodtak ki. Képviselőik ezt követően a Philadelphiában tartott Kontinentális Kongresszuson szövetséget kötöttek, és kimondták, hogy közösen ellenállnak az angoloknak. 1776. július 4-én a philadelphiai Kongresszus elfogadta a függetlenségi nyilatkozatot (amit Thomas Jefferson írt), és ezzel a 13 gyarmat végleg elszakadt Nagy-Britanniától, és megalakították az Amerikai Egyesült Államokat. Az ezt követő függetlenségi háborút a Párizs-i béke zárta le 1783-ban, amellyel Nagy-Britannia elismerte az Egyesült Államokat..." stb, stb.
Végül is csak a történelem egyik legismertebb eseményéről van szó, ami mellett neked sikerült valahogy teljesen elmenned a tanulmányaid során...
Mi lenne a segítség, ha nem ez?
Jaa, hogy olvasni és szöveget értelmezni sem tudsz? Akkor nem szóltam. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!