Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Honnan ered az "őrült spanyol"...

Honnan ered az "őrült spanyol" kifejezésünk, és elsősorban kikre használják?

Figyelt kérdés

2016. nov. 11. 20:05
 1/2 anonim ***** válasza:
Abból hogy a bikák elől ugranak. Olyanokra pl akik száguldoznak kocsival.
2016. nov. 11. 20:16
 2/2 chtt ***** válasza:

Én is az őrült spanyol ünnepekre tippelnék.

Ezt találtam még:

[link]

...A 16. századi spanyolok a zeke felső része alá ún. libamellet, egy párnázott alkalmatosságot kötöttek. Sőt, mivel úgy tartották, hogy a pocak és a terebélyes hátsó tekintélyesebbé teszi viselőjét, ezért akinek nem volt, műpocakot, pótpotrohot viselt. Alighanem innen ered az „őrült spanyol” kifejezés.

[link]

Prato felprédálása (Sacco di Prato) három héten át tartott. A gyilkoló és fosztogató spanyol csapatok csak szeptember 19-én hagyták el Pratót. Az itt elkövetett kegyetlenkedések híre hozzájárult a „spanyolok fekete legendájának” (leyenda negra española) terjedéséhez. (Az „őrült spanyol” fogalma a későbbi itáliai háborúk tragikus eseményeiből kapott lábra)...

Szóval nem úgy tűnik, mintha lenne valami egységes álláspont, de ha megnézed az ünnepeiket: bika elől futás, csecsemő átugárálás meg az ég tudja még mi...

[link]

2016. nov. 11. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!