Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csak szerintem szebb az...

Csak szerintem szebb az amerikai angol, mint a brit?

Figyelt kérdés
Én szebbnek hallom az amerikait, szerintem szebb és érthetőbb a kiejtése.

2016. nov. 26. 18:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

#9: "Ők lebutított angolt beszélnek, mert a kontinensre vándorló őseik csak így bírták elsajátítani"

Ezzel szemben a valóság az, hogy a konsinensre vándorló ősök zömének angol (nyílván brit) volt az anyanyelve, vagyis nem ott kellet elsajátítaniuk, mondjuk, az őslakosoktól. De mondok egy még meglepőbbet: Amerikában még ma is sokkal inkább azt a nyelvet beszélik, amit annak idején magukkal vittek a telepesek, vagyis a brit és az amerikai angol között ma meglévő különbségek éppen a brit angolban következtek be. Akkor most melyik is tenkinthető "eredetinek"?

Leegyszerűsödések meg pont, hogy a brit kiejtésben történtek, pl. csak magánhangzó előtt ejtenek R hangot; vagy a poor, sure szavak u-szerű hangját o-ra cserélték, ezért ugyanúgy ejtik őket, mint a pore, shore szavakat; és mivel az R is eltűnt a végükről, így még a paw, Shaw szavakkal is azonosan hangzanak. Amerikában ez három-három, különböző kiejtésű szó...

Én is osztom kérdező álláspontját: könnyebben érthető, szebb, és nem utoilső sorban: egységesebb az amerikai angol kiejtése.

2016. nov. 28. 09:28
 12/17 anonim ***** válasza:
62%

Hja, az intelligenciának, ha nyoma is lenne itt, akkor nem pontoznák le a véleménye miatt a hozzászólót. A vélemény, ugye, az olyan, hogy az van. :)

Nem érdekel a pontozás, de azt látom, hogy itt a gyakorin nem a tényközlés helytelensége miatt történik, hanem kimondottan csak az agytörzsi indulatból. :D

2016. nov. 28. 10:01
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

#12: Az "Igen, csak szerinted. :)" nem véleménynyilvánítás, nincs benne semmi, ami saját nézőpontba helyezné az állításod.

Ha attól tartasz, lepontozzák a véleményedet, talán ne kinyilatkoztatásként fogalmazd meg!

2016. nov. 28. 13:48
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is szebb az amerikai :)
2016. nov. 28. 14:32
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is
2017. júl. 8. 18:28
 16/17 anonim ***** válasza:
9%
#13, ez milyen ostobaság volt, amit írtál... Nincs ilyen kényszer, főleg, mivel a kérdező sem indokolt (az "és" az csak kiegészítés).
2017. júl. 8. 18:57
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a brit angol az tényleg elég ronda, alig érteni, elnyelik a hangokat, hadarnak. Egy kezdő az ilyentől inkább megijed, és elriasztja az angol tanulástól.

Ahogy hallottam az amerikaiak szépen artikuláltan beszélnek, az R hangot nem nyelik el, logikusabb a szavak kiejtése. Például a britek így ejtik az autót: Ká, míg az amcsik: Kárr.

Sokkal logikusabb.Itt már csak az a gond, hogy a sulikba szinten mindenhol a brit angolt tanítják, így azt kell megtanulnunk :( Meg a legtöbb ember Angliába megy külföldre, és kevésbé Amerikába. Így Angliában el kell viselni ezt a hadaró szinte már már idegesítő zagyvaságot. Azzal én is egyetértek, hogy úgy tűnik nekem, mintha lusták lennének beszélni. Sokszor nem is beszédnek tűnik amit csinálnak, inkább hangfosásnak, ami nem egy profinak elég kellemetlen.

Hát ez van. Sajnos a sulikba ezt oktatják, és ezt várják el :( Bár a végén nem brit angol lesz belőle, hanem hunglish.De ez csak a magyarok balf(.)szsága miatt :)

2018. máj. 29. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!