Mi a "nől" szó jelentése?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 30. 13:44
2/10 A kérdező kommentje:
Köszi :) Így még nem hallottam mondani :D
2010. ápr. 30. 14:02
3/10 anonim válasza:
Mert aki tud beszélni az nem is használja így... ugyanis nem helyes. Ahogy pl. a rajta szó helyett a "rajt" sem az.
4/10 anonim válasza:
semmit nem jelent, mert az nem nől, hanem nő.
5/10 anonim válasza:
nő (növekszik), csak parasztosan :P
6/10 anonim válasza:
7/10 A kérdező kommentje:
Most összezavartatok XD Nem valami tájszólás?
2010. ápr. 30. 14:27
8/10 anonim válasza:
A nől a nő szó tájnyelvi változata, vagyis helyes alak. A helyetelen alak pl. a "nlő" lenne, mert "nl"-lel nem kezdődhet magyar szó.
Attól, hogy valaki tájszólást beszél, értsd: nem a "média magyart", még nem lesz bunkó paraszt, ellentétben azzal, aki valakit csupán a tájszólása miatt néz le... Mindenki tájszólást beszél, csak saját magunkon nem vesszük észre.
9/10 anonim válasza:
15.34 akárhogy csűröd-csavarod, ha bármilyen szakdolgozatban, hivatalos iratban, könyvvázlatban leírod, hogy "nől" azt bizony úgy kijavítják, mint a pinty. Szép is lenne... csinányi, tunni, engemet, tégedet, oskola, szeretel, látol... hagyjuk már...
10/10 anonim válasza:
15:34 vagyok, 16:17-nek: én a beszélt nyelvről és a nől jelentéséről írtam, nem a helyesírásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!