Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nehéz a spanyol nyelv?

Nehéz a spanyol nyelv?

Figyelt kérdés

1. Nehéz a spanyol nyelv beszélése, illetve megtanulása?

2. sok hasonlóságot vettem észre a francia és a spanyol nyelv között, ezek szerint előfordulhat hogy a spanyolok megértik a franciát, vagy csupán apró hasonlóságok?

3. A spanyol nyelv tanulásával leeht valamit elérni (jó valamire), vagy csak saját nyelvtudásunk bővítésére jó illetve ha tetszik vagy haasonló (hobbi).

Köszönöm a válaszokat!

2016. okt. 9. 22:16
 1/4 anonim ***** válasza:
67%
Igen a spanyol nyelv elegge hasonlit a franciara ha a szokeszletet nezzük. Azt azert nem mondanam hogy megertik egymast mert nagyon mas a kiejtesük. De szerintem a spanyol nyelvnek nagyon erthetö es logikus nyelvtana van. Szerintem mindkettönek szép a hangzása.
2016. okt. 9. 22:26
 2/4 A kérdező kommentje:
igen nagyon szép már hosszú évek óta szeretném magamhoz közelebb hozni a spanyol nyelvet, de féltem midnig, hogy keverni fogom a franciával. Köszönöm a válaszodat, nagyon hazsnos volt, megy a pacsi :D
2016. okt. 9. 22:30
 3/4 anonim ***** válasza:
60%

12 eve kezdtem spanyolul tanulni, azota mar Spanyolorszagban elek kozel 8 eve. Franciaul nagyon nagyon regen tanultam 1 evig. Spanyolt folyekonyan beszelem es azt kell mondjam, hogy kb 4-5 szot ertek meg a franciabol amit a spanyolbol kovetkeztetek ki. Nem ismerek egy olyan spanyolt se aki megertene a franciat csak mert esetleg hasonlit ra valamiben. Ahogy irtak elottem is, par szot aminek a hangzasa hasonlo.

Az hogy jo-e valamire spanyolul tanulni, attol fugg mi a celod vele. Nekem egyertelmuen jo valamire :D

Neheznek egyebkent nem mondanam, foleg ha van egy masik idegennyelv amit beszlesz, arra tudsz epiteni. Szerintem a francia utan neked kifejezetten konnyu lenne. Kiejtesben sincs tulkomplikalva a spanyol.

2016. okt. 10. 11:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat, angol-francia egyébként. de a francia az sajnos nem az én világom egyszerűen számomra nincs semmi ami arra késztetne, hogy beszéljem. Szépen beszélnek a franciák, de nem az én világom. A spanyol áll hozzám közel. Örülök, hogy már több éve kint vagy, biztosan sok élménnyel gazdagodtál és kultúrájukat is sikeresen átvetted :)
2016. okt. 10. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!