"Be kind for everyone you meet is fighting a hard battle" -magyarul?
Figyelt kérdés
Mi ennek az idézetnek a pontos fordítása?
Köszi a valaszokat! :)
2016. aug. 26. 20:36
1/11 A kérdező kommentje:
*válaszokat
2016. aug. 26. 20:38
2/11 anonim válasza:
Mindenkihez kedvesnek lenni igazi küzdelem.
3/11 chtt válasza:
Légy kedves, mert mindenki, akivel találkozol (akit megismersz), kemény küzdelmet/harcot vív.
4/11 1112 válasza:
Kedvesnek lenni mindenkivel az nagy küzdelmet jelent. Én így fordítanám. De tetszenek nagyon az előttem szólok fordításai is.
5/11 1112 válasza:
*nagy küzdelemnek számít.
Vagy: kedvesnek lenni mindenkivel egy nagy küzdelem. Talán inkább így, de mindegy, mert valaki más is ezt írta, csak tán nem pont így, előbb elmentem a gép elől, most jöttem vissza ,most néztem rá újra a kérdésre. De a másik fajta fordítási mód is tetszik, de szerintem inkább ezt jelenti.
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
2016. aug. 26. 23:18
7/11 anonim válasza:
chtt válasza a jó megoldás.
A "mindenkivel kedvesnek lenni..." úgy lenne, hogy "beING kind TO everyone...", úgyhogy ez az elmélet már az első szónál elvérzett.
Talán kevésbé lenne megtévesztő a mondat, ha a "for" elé raktak volna egy vesszőt.
8/11 1112 válasza:
Én is hiányoltam ám vesszőt valahonnan, csak nem tudtam,hogy a kérdező hagyta le, vagy eleve így volt írva, ahol találta.
9/11 anonim válasza:
Szerintem is chtt fordítása a jó. A meet (találkozni) elég fontos szó, nem hagyható ki a kontextusból. Továbbá az is egyértelmű, hogy azok vívják a nehéz küzdelmet, akikkel találkozik, nem pedig az, akinek a felszólítás szól.
10/11 anonim válasza:
Itt a kind inkabb joindulatu
Legy joindulato, ...Chtt szerinti forditas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!